Ütüden kireç nasıl sökülür?

Ütünüzün sürekli kireçlenmesinden bıktınız mı? O zaman ütünün kireçlenmemesini bu yöntemlerle sağlayabilirsiniz.

Evlerde en çok kullanılan eşyalardan biri olan,  kıyafetlerin temiz ve düzenli görünmesini sağlayan ütüler bazı zamanlar kireç yüzünden tıkanır ve iyi ütülemezler. Hatta bazen içlerinden çıkan kireç parçaları ütülediğiniz kıyafetlere leke yapar. Kireçlenme nedeni ile ütünün delikleri tıkanır ve buhar üfleyemez.

Ütünüzün bu şekilde işlevinin bozulmasını istemiyorsanız bu önerilere kulak verebilirsiniz.

-Eğer ütünüzde kireç oluştuysa bir miktar suyun içine limon tuzu ekleyin ve kaynatın. Bu işlemin ardından karışımı ütünün su haznesine koyun ve ütünüzü çalıştırın. Ütüden bu şekilde kireçlerin çıktığını ve döküldüğünü göreceksiniz.

-Bir başka yöntem ise şu şekildedir: Bir beyaz sirke ve bir bardak suyu karıştırarak ütünün su haznesine koyun, ütüyü çalıştırın. Bu işlem ütüde bulunan kireçleri söküp atacaktır.

-Bir kulak temizleme çöpü alın ve üstüne beyaz sirke dökün. Üzerine beyaz sirke dökülen kulak temizleme çöpünü ütünün deliklerine sürün. Bu işlem ütünün deliklerinde bulunan kireci temizleyecektir.

-Ütünün kireçlenmesini en başından önlemekte bir çözümdür. Ütü yaparken kullanacağınız suyu daha önceden kaynatın ve soğuduktan sonra ütünüzde kullanın. Bu işlem suyun içindeki kirecin azalması için gereklidir. 

BİR YORUM YAPIN 0