Evin güzel kokması için ne yapılır?

Evlerde büyük sorunlara neden olan kötü kokuları doğal yöntemlerle yok etmek istiyorsanız bu uygulamaları deneyebilirsiniz.

Evinizde çeşitli nedenlerden kaynaklanan kötü kokular, hem sizi hemde evinize gelen misafirleri rahatsız edecektir. Kimyasal yöntemlerle bu kokuları gidermek yerine evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz doğal karışımları sizler için derledik.

İşte o yöntemler...

-Bir tencerenin içine su koyun ve kaynatın. Kaynayan suya portakal kabuğu ya da lavanta gibi hoş kokan bitkilerden ekleyin. Bu karışımı oda içinde gezdirin. Evinizde bulunan kötü kokunun yok olduğunu ve evinizin ferah kokmaya başladığını fark edeceksiniz. 

-Yemek artıklarının atıldığı lavabolar, zamanla tıkanırlar. Bu tıkanmanın ardından da etrafa hoş olmayan kokular yayılır. Bunu engellemek için lavaboya karbonat ve sirke dökerek tıkanıklığı giderin.

Bunun ardından bir limonu alın ve püre haline getirin. Oluşan limon püresini lavabonun içine koyun ve arkasından sıcak su dökün. Bu işlem sayesinde lavabodaki tıkanıkla beraber kötü kokular da gidecektir. 

-Evin güzel kokması için yapılacak en etkili yöntemlerden biri de evin içinde kokulu mum yakmaktır.

-Eğer evinizin hem güzel kokmasını hem de güzel görünmesini istiyorsanız yasemin, sardunya gibi çiçekler bulundurun.

-Evinizin güzel kokmadığını düşündüğünüz odaya bir bardak kuru kahve koyun. Kahve ortamda bulunan kötü kokuları içine hapseder ve güzel kokulu aroması ile etrafa hoş bir koku yayar. 

Medovik pasta nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Medovik pasta nasıl yapılır?
Çivi izleri nasıl yok edilir?

İLİŞKİLİ HABER

Çivi izleri nasıl yok edilir?
Tesettürlü kadınlar için yağmurluk modelleri

İLİŞKİLİ HABER

Tesettürlü kadınlar için yağmurluk modelleri

BİR YORUM YAPIN 0