Mutfakta oluşan kötü kokular nasıl geçer?

Mutfak, kadınların en çok vakit geçirdikleri yerdir. Ancak bazı zamanlar yapılan yemeklerin kokusu birbirine karışır. İşte sizleri mutfakta oluşan kokulardan kurtaracak öneriler…

Mutfak birbirinden farklı yemeklerin yapıldığı bir alandır. Bu kadar farklı yiyeceğin pişirildiği bir yerde de kokuların olmaması olanaksızdır. Peki bu kokulardan kurtulup mutfağınızı ferah bir alana çevirmek ister misiniz? İşte bunu sağlayacak bazı yöntemler…

Mutfağınızda hoş kokulu bitkiler besleyin

Özellikle fesleğen, nane ve reyhan son derece güzel kokan bitkilerdir. Ayrıca bu bitkiler bakıldıkları yerlerde asla fazla yer kaplamazlar. Baktığınız bu bitkilerden zaman zaman kopararak salatalarınıza ve yemeklerinize katabilirsiniz.

Aspiratörleri sık sık temizleyin

Mutfakta bulunan aspiratörleri sık sık temizlerseniz oluşan kokuları büyük oranda önlemiş olursunuz. Çünkü bu filtreler tıkandığı zaman düzgün çalışmaz ve kokuları içine hapsedemez. Peki aspiratörler nasıl temizlenir. Bunun için yapmanız gereken çok basit.

Bir tencere su kaynatın ve içine bir çay bardağı karbonat koyun. Filtreleri karbonatlı suyun için koyarak 10 dakika bekletin. Bu işlemin ardından filtreleri sudan çıkarın ve eski bir diş fırçası ile üstlerini ovalayın. Bu işlem sayesinden fitrelere yapışan kirlerden kurtulabilirsiniz.

Buzdolabı temizliğine önem verin

Mutfakta oluşan kokuların en önemli sebeplerinden biri de buzdolabının doğru temizlenmemiş olmasıdır. Buzdolabı temizliğine olabildiğince dikkat edilmesi gerekir.

Çöpleri bekletmemeye özen gösterin

Çöpleri biriktirmeden atmaya dikkat edin. Eğer mutfağınızda çöp kutusu barındırmak zorundaysanız kapaklı bir çöp kutusu kullanın.

Kesme tahtalarını her kullanımda yıkayın

Kesme tahtaları da mutfakta oluşan kokuların en önemli kaynaklarından biridirler. Özellikle ahşap olan kesme tahtaları üzerinde doğranan sarımsak ya da soğan gibi yiyeceklerin kokularını içlerine hapsederler. Bu sebeple her yıkamada kesme tahtalarını sirkeli su ile yıkamanız gerekir. 

Pazartesi sendromu nasıl atlatılır?

İLİŞKİLİ HABER

Pazartesi sendromu nasıl atlatılır?
Çocuklar hangi sporları yapabilir?

İLİŞKİLİ HABER

Çocuklar hangi sporları yapabilir?

BİR YORUM YAPIN 0