Ütü alırken nelere dikkat edilmeli?

Evde kullanılan en önemli eşyaların başında ütü gelir. Ütü yaparken oldukça zaman kaybeden ve iyi ütü yapamamaktan şikayetçi olan kişilerin asıl sorunu yanlış ütü kullanıyor olmasıdır. Bizde sizler için iyi bir ütünün nasıl seçileceğini ve hangi kriterlerin önemli olduğunu araştırdık.

Ev için beyaz eşya alışverişi yapılırken genellikle ütü yanlarında promosyon olarak verilir ve çoğu insan da bu aldatmacaya kurban olur. Eğer ütü alacaksanız ve ütüyü neye göre seçeceğinizi bilmiyorsanız işte iyi ütü seçmek için dikkat etmeniz gerekenler….

WATT GÜCÜ YÜKSEK ÜTÜLER TERCİH EDİN

Ütü yaparken kıyafetlerin daha kolay açılması için gücü yüksek ütüler tercih edilmeli. Bir ütünün ne kadar güçlü olduğu Watt değeri ile anlaşılır. Kıyafetlerinizin daha kolay açılmasını ve zamandan tasarruf etmek istiyorsanız, Watt gücü 2000-2400 olan ütüleri tercih etmelisiniz.

BUHAR GÜCÜ YÜKSEK ÜTÜLERİ TERCİH EDİN

Ütü yapmayı sevmeyen insanların çoğu ütünün çok zaman almasından şikayetçi. Oysaki buhar gücü yüksek olan ütüler eşyaları daha kolay şekilde ütülemenizi ve zamandan tasarruf etmenizi sağlar. Eğer ütünüzün buhar gücü düşük ise sizi hem yoracak hem de fazlasıyla uğraştıracaktır.

Bazı kıyafetlerin kırışıklığı çabuk geçmez ve açılması uzun sürer. Böyle durumlarda şok buhar gücü gerekli olabilir, çünkü şok buhar gücü zor kumaşlar için geliştirilmiş bir özelliktir. Şok buhar gücü ütülerde dakikada minimum 90g/dk olması tavsiye edilir.

ÜTÜNÜN TABANI

Ütünün tabanı asıl önemli olan konudur. Ütünüzün kumaşa yapışmaması, kumaşın yanmaması ve kumaşın sararmaması için en büyük etken ütünün tabanıdır. Seramik taban, en iyi ütü tabanıdır. Kumaşa yapışmaz ve ütünün kumaş üzerinde kolay hareket etmesi için en elverişli tabandır. Teflon tabanlar ise kumaşın yanmasını ve sararmasını önler. Çelik tabanlı ütülerde kumaşın yanma riski yüksektir.

Ayrıca ütü alırken tabandaki gözeneklerde önemli faktördür. Ütü tabanında ne kadar gözenek var ise o kadar çok buhar çıkış noktası var demektir. Buhar ütüde önemli faktör olduğu için dikkat edilmesi gereken noktalardan biride budur.

Gilaburu suyu zayıflatır mı?

İLİŞKİLİ HABER

Gilaburu suyu zayıflatır mı?
Cildinizi yanlış ürünlerle temizlemeyin!

İLİŞKİLİ HABER

Cildinizi yanlış ürünlerle temizlemeyin!
Hayatınızı kolaylaştıracak 5 güzellik ürünü

İLİŞKİLİ HABER

Hayatınızı kolaylaştıracak 5 güzellik ürünü
Sandalye kılıfı nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Sandalye kılıfı nasıl yapılır?
Evde babet nasıl süslenir?

İLİŞKİLİ HABER

Evde babet nasıl süslenir?

BİR YORUM YAPIN 0