Mutfaktaki gider kokusu nasıl önlenir?

Mutfaktaki lavabolardan döktüğümüz her şey gider borularında birikiyor ve zamanla kötü kokular oluşmasına sebep oluyor. Bu kokuları önlemenin yollarını sizler için araştırdık. İşte mutfaktaki kötü gider kokusunu önlemenin yolları…

Mutfak lavabosuna dökülen yağ, yemek kalıntıları gibi birçok şey zamanla gider borusunun içinde tıkanarak donmaya başlar. Böylelikle mutfakta bazen hoş olmayan kokular ortaya çıkar. Mutfağın temizliğinin yanında lavabo gideri temizliği de önemli rol oynar. Çünkü siz mutfağınızı ne kadar temizlerseniz temizleyin o koku asla gitmeyecektir. Peki, gider borusu nasıl temizlenir? İşte yolları…

KARBONAT-TUZ-SİRKE KARIŞIMI

Bir tencerede suyu kaynatın ve içine bir su bardağı sirke ve bir avuç tuz ekleyin. Karbonatı da ekleyerek iyice karıştırın. Ve su sıcakken lavabodan aşağı dökün. Bu karışım sayesinde borulardaki donmuş yağlar çözülecek ve yemek artıkları temizlenecektir.

KARBONAT-SİRKE KARIŞIMI

Bir çay bardağı karbonatı lavabonun içine dökün. Ardından bir su bardağı sirkeyi de karbonatın üzerine dökün. 5-6 dakika kadar bekleyin ve üzerine kaynar su dökerek karışımın borulara kadar ulaşmasını sağlayın. Bu karışım da donmuş yağları çözecek ve kötü kokuyu engelleyecektir.

KARBONAT-LİMON SUYU KARIŞIMI

Bir su bardağı limon suyunu ısıtın ve içine bir su bardağı karbonat ekleyin. Köpürene kadar iyice karıştırın, köpürünce karışımı lavabodan aşağı dökün. 10 dakika kadar bekleyin, ardından sıcak suyu lavaboya dökün. Bu karışımı hafta da 2 kez uygulayabilirsiniz.

KARBONAT-AROMALI KOKU KARIŞIMI

Bir çay bardağı karbonata aromasını sevdiğiniz bir kokuyu birkaç damla ilave edin. Bu karışımı lavabodan aşağı dökün, bir saat kadar bekletin ve ardından kaynar su ile karışımın borulara ulaşmasını sağlayın.

KAHVE TELVESİ-SICAK SU KARIŞIMI

Kahvenizi içtikten sonra kalan telveyi lavaboya dökün ve ardından sıcak suyu telveleri gidermek için dökün. Kahve telvesi donmuş yağların çözülmesini sağlayacak ve kokuyu giderecektir.

Ev yapımı leke çıkarıcı sprey nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Ev yapımı leke çıkarıcı sprey nasıl yapılır?
Temizlikte kullanılan yiyecekler

İLİŞKİLİ HABER

Temizlikte kullanılan yiyecekler
Lavanta nasıl bakılır?

İLİŞKİLİ HABER

Lavanta nasıl bakılır?

BİR YORUM YAPIN 0