Dolaba konulan buzun kokması nasıl önlenir?

Özellikle yaz aylarında içeceklerimizin içine koyduğumuz buzlar dolapta durdukları süre içinde kokmaya başlarlar. Peki, üstlerine sinen bu koku nasıl önlenir? İşte sizlere buzların üzerine sinen kokudan kurtulmanın yolları...

Buzdolabın oluşan ve içeceklerin içine konulmak üzere saklanan buzlar zamanla kokmaya başlar. Genellikle buzdolabına konan yiyeceklerin kokusunun neden olduğu bu durumdan bir kaç pratik yöntemle kurtulabilirsiniz. 

İşte buz kalıpların güzel kokmasını sağlayacak yöntemler...

1- Buz oluşturmak için kalıplara su koyduğunuzda içine birkaç damla limon suyu koyarsanız kokuyu önlersiniz. 

2- Buz kalıplarının kötü kokusunu yok etmek için kullanılacak bir başka yöntem ise buzluğa süt koymaktır. Buzluğa bir bardak süt koyun ve donmasını bekleyin. Süt hem buzların hem de dolapta bulunan kokuların yok olmasını sağlayacaktır. 

3- Buz kalıplarının ferah kokmasını sağlayan bir başka yöntemse kalıpların içine taze nane yaprağı koymak. Kalıpların içine suları ekleyin ve içine nane yapraklarını koyun. Bu şekilde donmasını sağlayın. 

4- Buz kalıplarının hem kötü kokudan kurtulmasını hem de hoş kokmasını istiyorsanız içlerine güzel kokan çiçeklerin yapraklarından koyabilirsiniz. 

Demlik nasıl parlatılır?

İLİŞKİLİ HABER

Demlik nasıl parlatılır?
Oje ile ebruli desen kupa süsleme yöntemi

İLİŞKİLİ HABER

Oje ile ebruli desen kupa süsleme yöntemi
Hangi yastık daha konforlu?

İLİŞKİLİ HABER

Hangi yastık daha konforlu?

BİR YORUM YAPIN 0