İlkbahar mevsiminde evde bakılacak çiçekler

İlkbahar mevsiminin gelmesi ve havaların ısınmaya başlaması ile birlikte saksılar rengarenk çiçeklerle doldu. Peki, bu çiçekler nasıl bakılmalı? İşte sizlere saksı çiçeği bakmanın püf noktaları...

Evlerin hatta balkonları en güzel süslerinden biri saksı çiçekleridir. Ancak saksı çiçekleri doğru bakılmadığında çiçekleri açmadan solar. 

İşte sizlere evde bakabileceğiniz saksı çiçeklerinin püf noktaları...

AFRİKA MENEKŞESİ

Bakımı hakkında bilgi almak için buraya tıklayınız

BARIŞ ÇİÇEĞİ

Son derece şık bir bitki olan barış çiçeğinin fazla ışığa ve suya ihtiyacı yoktur. Uzun ömürlüdür ve bakımı kolaydır. Yaprakları asla ağza getirilmemelidir. Her mevsim çiçek açabilir. 

FLAMİNGO ÇİÇEĞİ

Kırmızı renkli yaprakları ile son derece güzel bir görünüme sahip olan flamingo çiçeği sıcak, gölgeli ve nemli ortamları sever. 

LALE ÇİÇEĞİ

İlkbahar aylarının en çok sevilen yetiştirilen çiçeklerinden biri laledir. Uğruna festivaller düzenlenen lale evde de kolaylıkla bakılabilir. Lale hava akımının olduğu yerlerden uzak tutulmalıdır. Laleye her gün aynı miktarda ve aynı zamanlarda su dökülmelidir. Lale, doğrudan güneş ışığı alan alanlarda bırakılmamalıdır. 

MANOLYA ÇİÇEĞİ

En çok mayıs ve ağustos aylarında çiçek açan manolya çiçeği, hoş kokusu ile çok sevilir. Manolyanın yetiştirildiği yer ılık olmalıdır. Manolyayı sulamak için su toprağa dökülmez çiçeklerinin üzerine hafifçe su dökerek ıslatılır. 

Bulaşıktaki su lekeleri nasıl çıkar?

İLİŞKİLİ HABER

Bulaşıktaki su lekeleri nasıl çıkar?
Evde uyku bandı nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Evde uyku bandı nasıl yapılır?
Saksıda gül nasıl bakılır?

İLİŞKİLİ HABER

Saksıda gül nasıl bakılır?

BİR YORUM YAPIN 0