İğne oyasından zambak modeli nasıl yapılır?

Çeyizlerin en vazgeçilmez tekniklerinden biri iğne oyasıdır. İğne oyası modelleri arasında da en çok tercih edilen ise zambak modelidir. İşte sizlere evde kolaylıkla yapabileceğiniz iğne oyası zambak yapımı...

Tülbentlerden tesbih başlarına kadar pek çok alanda kullanılan iğne oyası zambak modelini denemek istiyorsanız bu haber tam size göre...

İlk önce hazırlayacağınız kumaşa uygun, iğne oyası yapmaya müsait bir ip seçin. 

İpi elinize dolayarak altı adet zürafa yapın. Yapılan zürafaların ardından ipi büzerek boru şekli verin. Boru şeklinin daha düzgün olması için 8 sıra dönün. 

Boru oluştuktan sonra üzerine 2 adet zürafa daha yapın. Yukarıya çıktıkça sağ ve sol kısımdan artırarak devam edin. Bu şekilde 8 sıra çıkın. 8. sıraya gelindiğinde bu sefer zürafa sayısını azaltarak üst kısmın yaprak şeklinde olmasını sağlayın ve yaprak yapımı sonlandırın. 

Bu yöntemi kullanarak altı adet yaprak daha yapın ve yaprakları birbiri ile bağlayın. 

Çiçekleri yapma işlemi bittikten sonra tohumlarını yapmaya başlayın. Bunun için beş zürafa yapın. Bu şekilde 19 sıra olana kadar devam edin. On dokuzuncu sıraya gelince tohum hazırlanmış oluyor. Tohumların üzerine farklı renkte bir iple bir sıra daha zürafa geçin. Son olarak tohumları çiçeklerin içine dikin. 

İşte zambak çiçeğiniz hazır...

Bebeklerde şizofreni belirtileri

İLİŞKİLİ HABER

Bebeklerde şizofreni belirtileri
Örgü terlik nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Örgü terlik nasıl yapılır?
Evde örgü bileklik nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Evde örgü bileklik nasıl yapılır?

BİR YORUM YAPIN 0