Fotoğraf makinesi nasıl temizlenir?

Fotoğraf makinesi temizliğinde nelere dikkat edilmeli? Fotoğraf makinesinde çekilen fotoğraflarda neden siyah lekeler çıkar? DSLR makinelerde sensör kirliliği nasıl önlenir? İşte fotoğraf makinesini temizlemenin ipuçları...

DSLR fotoğraf makinesi olan kişilerin sürekli olarak yaşadıkları sorunlardan bir tanesi de sensör kirlenmesidir. Bu durum, fotoğrafların bazı bölgelerinde lekelerin ya da siyah noktaların oluşmasıyla kendini gösterir. Peki, sensörü temiz tutmak için nelere dikkat etmek gerekir?

1- Lens değiştireceğiniz mekana kesinlikle dikkat edin. Bu mekanın tozlu olmamasına özen gösterin. İmkanınız varsa dumanlı, tozlu, rüzgarlı ve kumlu alanlarda lensi değiştirmemeye çalışın.

2- Lensi çıkartmadan önce DSLR fotoğraf makinenizin kapalı olduğundan emin olun. Aksi takdirde makine elektro statiğin etkisiyle tozu çeken manyetik bir alan olacaktır.

3- Lens değişimini yaparken makinenin yukarı doğru bakmamasına dikkat edin. Bu sayede tozlar makinenin içine girmeyecektir.

4- Lensi çıkardıktan sonra öteki lensi takana kadar geçen süre fazla olmamalıdır. Çünkü makinenin ağzı ne kadar açık durursa o kadar toz ya da dış etkenlere maruz kalacaktır.

5- Makineyi aşağı pozisyonda tutarak alttan hava üfleyici pompa yardımı ile hava püskürtün. Böylelikle içerideki tozlar kendini dışarı salacaktır.

6- Sensördeki lekelerin temizlenip temizlenmediğini anlayabilmek için makinenin diyafram değerini en düşüğe alıp (Mesela F/22 ), düz bir tema üzerinde fotoğraf çekmeniz yeterlidir. 

Dekoratif kutu nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Dekoratif kutu nasıl yapılır?
Deri çantadaki kötü kokular nasıl geçer?

İLİŞKİLİ HABER

Deri çantadaki kötü kokular nasıl geçer?
Mutfakta kullanılan püf noktalar

İLİŞKİLİ HABER

Mutfakta kullanılan püf noktalar

BİR YORUM YAPIN 0