Hurma nasıl seçilir? Hurma alırken dikkat edilmesi gerekenler

İftar ve sahurların vazgeçilmezi olan hurma, ramazan aylarından en çok satın alınan gıda maddelerinden bir tanesidir. Ancak bazı sahteciler, hurmanın da sahtesini ya da bayatlamış olanını piyasaya sürerek, halkın sağlığı ile oynuyor. Peki, gerçek hurma nasıl anlaşılır, hurma nasıl seçilir? Hurma alırken nelere dikkat edilmelidir? İşte cevaplar:

Doğal ortamlarda yetişen hurmalar palmiye ağacı türünde bir meyvedir. Ülkemizde daha çok Akdeniz bölgesinde yetişmektedir. İnsan sağlığına faydaları saymakla bitmeyen hurma içeriğin bulunan çeşitli vitamin ve mineral deposudur. Ramazan sofralarının olmazsa olmazı hurmadır. Hurmanın, kan şekerini düzenlemesinin yanı sıra insan sağlığına da pek çok faydası bulunur. Ramazan aylarında sık tüketilen hatta en çok satın alınan gıda maddesi hurmanın, sahteleri yapılabiliyor. Peki, iyi hurma ile kalitesiz ya da sahte hurmayı birbirinden nasıl ayırmalıyız? 

  • Hurma koyu renkliyse,
     
  • Tatsız ve kuru ise,
     
  • İçindekiler kısmında glikoz yazıyorsa o hurmalara dikkat edin.

HURMA NASIL SEÇİLİR?

Uzmanların yaptıkları açıklamalara göre; tatsız ve kuru olan hurmaların içine tatlanması için yapay bir şeker olan, glikoz enjekte ediliyor. Bu gibi hurmalar diğer hurmalara göre daha ucuza satılıyor. Eğer aldığınız hurmanın içindekiler kısmında glikoz yazıyorsa bu hurmayı asla satın almayın. 

Hurmanın cilde ve saçlara faydaları nelerdir? Hurma maskesi evde nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABERHurmanın cilde ve saçlara faydaları nelerdir? Hurma maskesi evde nasıl yapılır?

hurma nasıl seçilir

hurma nasıl seçilir

Hurmanın taze olup olmadığını anlamak için; içine bakılması gerekiyor. Eğer hurmanın içi koyu bir renkse, bu bayat olduğu anlamına gelir. Taze hurmanın içi açık renk olmalıdır. Açıkta satılan hurmanın üzerinde toz birikmiş olma olasılığına da dikkat etmek gerekiyor. Eğer bu detayı atlarsanız çareyi eve geldiğinizde, aldığınız hurmaları yıkamakta bulabilirsiniz.

hurma alırken dikkat edilmesi gerekenler

hurma alırken dikkat edilmesi gerekenler

Uzmanlar fiyat konusunda da tüketicileri uyarıyor. Uzmanlara göre; ucuz fiyatlı hurmalar satın alınmamalıdır.

Hurmanın faydaları nelerdir? Çayla beraber hurma yenilir mi? Her gün 4 tane hurma...İLİŞKİLİ HABERHurmanın faydaları nelerdir? Çayla beraber hurma yenilir mi? Her gün 4 tane hurma...

hurma nasıl muhafaza edilir

hurma nasıl muhafaza edilir

HURMA NASIL MUHAFAZA EDİLİR?

Satın alınan hurma eğer hemen tüketilmeyecekse soğuk bir ortamda hatta buzdolabında saklanmalıdır. Buzdolabında muhafaza edilen hurmalar biraz soğuk ve sert olacağından tüketmeden 10 dakika önce dolaptan çıkarılması gerekmektedir. 

BİR YORUM YAPIN 1

umur 5 yıl önce

Güzel hurma kudüs hurması 55 TL nasıl alalım

Toplam 1 beğeni