Bayatlayan kek nasıl değerlendirilir?

Çoğu zaman sevilerek yapılan kekler, kabarmaması ya da lezzetsiz olması sebebi ile yenilmez ve bayatlar. Peki, bayatlayan bu kekler nasıl değerlendirilmeli? İşte cevabı...

Kek yaptınız, ancak kekiniz kabarmayarak yapıştı. Ya da yaptığınız kek fazla geldi ve durduğu yerde bayatladı. Sakın bu durumdaki kekleri atmayın. Bayatlayan ya da yenmeyen keklerinizi pratik yollarla değerlendirebilirsiniz. 

1- Yaş pasta yapmak için kullanın

Kuruyan keklerinizi üzerine bir miktar süt dökün. Islanan kekleri elinizle yoğurun ve kalıbın içine koyarak bir süre bekletin. Dilerseniz üzerine çikolata sosu dökerek servis edin. 

2- Cezerye yapın 

Bir adet havucu rendeleyin ve içine ufalanmış kekler atarak bu malzemeleri yoğurun. Son olarak karışımın içine ceviz koyun ve elinizle şekil vererek servis edin. 

3- Kup yaparken kullanın 

Yaptığınız muhallebileri sade olarak sunmak istemiyorsanız yapmanız gereken çok basit. Kalan kekleri muhallebilerin altına koyarak servis yapabilirsiniz. Böylelikle hem kekleri değerlendirmiş hem de muhallebiye farklı bir lezzet katmış olursunuz. 

4- Rulo pasta yapın

Kekleri puding ile karıştırın ve  rulo şekli vererek buzdolabına kaldırın. İyice soğuyan pastayı dilimleyerek servis edin. 

5- Trüf yapın

Bayatlayan kekleri robottan geçirerek un haline getirin. Daha sonra eritilmiş çikolata, ceviz, fındık gibi malzemeleri içine atın. Bu karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak servis tabağına dizin. 

6- Ayçöreği yapımında kullanın

Bayat kekleri ay çöreğinin iç malzemelerinin içine koyarak değerlendirebilirsiniz. 

Badem sütü nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Badem sütü nasıl yapılır?
Bisiklet nasıl temizlenir?

İLİŞKİLİ HABER

Bisiklet nasıl temizlenir?
Karpuz lekesi nasıl çıkar?

İLİŞKİLİ HABER

Karpuz lekesi nasıl çıkar?

BİR YORUM YAPIN 0