Böceklerden kurtulmanın yolları

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte böceklerde evleri istila etmeye başladı. Peki, gıda maddelerinin bile içlerine giren böceklerden nasıl kurtulabiliriz? İşte sizlere böceklerden kurtaracak doğal yöntemler...

Havaların ısınması ile birlikte istenmeyen haşereler evlerde, balkonlarda ve bahçelerde ortaya çıkmaya başladı. İşte sizleri haşerelerden kurtaracak basit yöntemler...

LİMON VE KARANFİLLE SİVRİSİNEKLERDEN KURTULUN 

Limon ve karanfil kokusu bizim hoşumuza gidebilir, ancak sivrisinekler bu kokudan uzak dururlar. Sivrisinek istemediğiniz her yerde karanfil ile limon kullanabilirsiniz.

SİNEKLER İÇİN SU VE BOZUK PARA YÖNTEMİ

Buradaki kilit nokta su ve bozuk para dolu poşeti güneş ışığına iyi maruz kalan bir yere asmaktır. Sinekler, su ve madeni paraların yansıttığı ışığı gördüklerinde kafaları karışacak ve uzak duracaktır.

TARÇIN İLE KARINCALARA DUR DEYİN 

Karıncaların yoğun olduğu bölgelere, tarçını pamuk yardımıyla ya da olduğu gibi serpiştirmeniz karıncalardan büyük ölçüde kurtulmanızı sağlayacaktır.

EV YAPIMI SPREY İLE PİRELERDEN KURTULUN

Sarımsağın keskin kokusu kırmızıbiber ile birleştiğinde, bitkilere zarar veren veya bitkileri yumurtlamak için kullanan istenmeyen böceklere karşı, son derece etkili bir hale gelir. Bu toksik olmayan tarifedeki sıvı sabun, mevcut larvaları kaplayacak ve öldürecektir.

İhtiyacınız olan şeyler:

2 yemek kaşığı kıyılmış veya ezilmiş sarımsak,
1 litre su,
1 çorba kaşığı acı biber,
1 çay kaşığı sıvı Kastil sabunu

Malzemeyi karıştırın ve çözeltinin güneşte birkaç saat boyunca durmasını sağlayın, gece boyu bekletilirse daha iyi sonuç verecektir. Sarımsak solüsyonunu süzün ve ardından bir sprey şişesine ekleyin. Gerektiği gibi bitkilere uygulayın, akşam vakitlerini tercih edin.

SİVRİSİNEKLERİ YOK ETMEK İÇİN VANİLYA KULLANIN 

Bir çorba kaşığı vanilya özünü bir çorba kaşığı su ile karıştırın ve bir pamuk yardımıyla cildinize uygulayın. Bu toksik olmayan kovucu sayesinde sinekler size yaklaşamayacaktır. 

Bahar temizliği nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Bahar temizliği nasıl yapılır?
Torbalı elektirik süpürgesi mi yoksa torbasız mı

İLİŞKİLİ HABER

Torbalı elektirik süpürgesi mi yoksa torbasız mı
Ev yapımı lavantalı çarşaf spreyi

İLİŞKİLİ HABER

Ev yapımı lavantalı çarşaf spreyi

BİR YORUM YAPIN 0