Pirincin iyisi nasıl anlaşılır?

Tane tane ayrılan iyi bir pilavın sırrı kaliteli bir pirinçtir. Ancak bazı zamanlar doğru pirinç seçilemez ve yapılan pilav ve dolmalar lezzetsiz olur. Peki, kaliteli pirinç nasıl seçilir? İşte sizlere pirincin iyisinden anlamanın yolları...

Türk mutfağında en çok kullanılan gıda maddelerinden biri pirinçtir. Ancak bu kadar sevilen pirincin piyasada sahteleri de bulunuyor. Öyle ki patates nişastasını sentetik reçine ile karıştırarak sahte pirinç elde ediyorlar. Bizde sizler için kaliteli pirinç nasıl seçilir araştırdık. 

- Bir avuç pirinci, su dolu bir kasenin içine koyun. Eğer pirinçlerin tamamı kasedeki suyun dibine çökerse pirinçler gerçektir. Ancak pirinçlerin bazıları suyun yüzeyine çıkarsa bu pirinçler sahte olabilir. 

- Çok az miktarda pirinci, kibrit ile yakın. Eğer pirinçler hemen yanarsa bu durum pirinçlerin sahte olduğunun bir göstergesidir. 

- Sahte pirinci gerçek pirinçten ayırmak için uygulamanız gereken bir başka yöntem ise pirinçleri havanda ezmektir. Eğer ezilen pirinçlerden beyaz bir toz çıktıysa bu pirinçlerin gerçek olduğuna işarettir. Ancak pirinçlerden sarı bir toz çıktıysa bu pirinçler sahte olabilir. 

Mutfakta kullanılan püf noktalar

İLİŞKİLİ HABER

Mutfakta kullanılan püf noktalar
Lolipop kek nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Lolipop kek nasıl yapılır?
Kazanlı ütü mü normal ütü mü?

İLİŞKİLİ HABER

Kazanlı ütü mü normal ütü mü?

BİR YORUM YAPIN 0