Sivrisinekleri evinizden uzaklaştıracak yöntemler

Yaz aylarının gelmesi ile başa bela olan sinekler, özellikle geceleri pek çok kişiyi rahatsız ediyor. Peki, hiçbir kimyasal ürün kullanmadan sivrisineklerden kurtulmak ister misiniz? İşte yöntemi...

Yazın rahat bir uyku uyumanıza engel olan sivrisineklerin gecelerinizi zehir etmesinden kurtulmak istiyorsanız bu haber tam size göre....

İşte sivrisineklerden doğal yollarla kurtulmanın yolları

- Eğer evinizin balkonu müsaitse saksılara idris otu, melisa, kedi nanesi ve biberiye gibi bitkiler ekebilirsiniz. Bu bitkilerin kokusu sivrisinekleri evinizden uzak tutacaktır.

- Sivrisineklerin en yoğun olduğu odaya taze fesleğen koyabilirsiniz. 

- Gece yatmadan önce içi sirke dolu olan bir bardağı camın kenarına koyun. Sirkenin güçlü kokusu, sivrisinekleri içeriye girmekten vazgeçirecektir.

- Sivrisinekleri kovan bir başka yöntemse bir soğanı yatmadan önce ikiye bölerek baş ucunuza koymak. Bu şekilde sivrisinekler sizden uzaklaşacaktır. 

SİVRİSİNEKLERDEN KORUYAN VÜCUT SPREYİ TARİFİ

Bunların dışında evde kendi hazırlayacağınız vücut spreyiyle sivrisineklerin sizden uzak durmasını sağlayabilirsiniz. Bunun için, adaçayı, biberiye, lavanta, kekik ve naneyi içerisinde sirke bulunan bir cam kavanozun içine koyun.

Bu karışımı 2 hafta boyunca buzdolabında bekletin. Bu sürenin sonunda sirkenin içindeki otları süzerek karışımı bir sprey şişesinin içine koyun. Bu karışımı istediğiniz zaman cildinize sıkın. 

Fayans araları nasıl temizlenir?

İLİŞKİLİ HABER

Fayans araları nasıl temizlenir?
Ev yapımı lavantalı çarşaf spreyi

İLİŞKİLİ HABER

Ev yapımı lavantalı çarşaf spreyi
Banyo için ev yapımı temizleyiciler

İLİŞKİLİ HABER

Banyo için ev yapımı temizleyiciler

BİR YORUM YAPIN 0