Çamaşır makinesi nasıl temizlenir? Çamaşır makinenizin içine alüminyum folyo atarsanız...

Çamaşırlarda bulunan lekeleri yok etmek ve çamaşırların daha uzun ömürlü olmasını sağlamak istiyorsanız bu pratik bilgiler çok işinize yarayacak. Bu öğreneceğiniz ufak detaylarla çamaşır yıkma zamanını daha kısa sürede tamamlayabilirsiniz. İşte çamaşır yıkamanın püf noktaları:

Çamaşır makinelerinin çok düzenli çalışması ve çamaşırları temiz yıkaması için arada temizlemek gerekiyor. İşte çamaşır yıkarken hayatınızı kolaylaştıracak pratik bilgiler:

Çamaşır makinesinde yıkayacağınız kıyafetlerin elektriklenmesini istemiyorsanız makinenin içine birkaç tane alüminyum folyo kağıdı buruşturup atın. Folyo kıyafetlerinizin elektriklenmesini engelleyecektir.

Çamaşırların daha beyaz olmasını istiyorsanız, çamaşır makinesinin içine 3-4 aspirin tableti atın. Sararan çamaşırların bembeyaz olduğunu görünce gözlerinize inanamayacaksınız.

Çok kirli olan çorapları sıcak su yerine soğuk suyla yıkayın. Soğuk su, kirli olan çorapları kirlerden tamamen arındırır.

Kıyafetlerde bulunan meyve suyu, çimen gibi inatçı lekeleri çıkarmak istiyorsanız Lekelerin olduğu kısmını fön makinesiyle kurutun. Daha sonra lekelerin üstüne deterjan koyup direk çamaşır makinesine atın. Lekelerin üstünü ısıttığınız lekelerin daha hızlı çıkmasına sağlar.

Kirlenen çamaşır ve eşyaları çamaşır makinesine attığınızda, çıkanların temiz ve ferah kokması için makineyi temiz tutmakta fayda var. Peki, çamaşır makinesi nasıl temizlenir?

İşte çamaşır makinesi temizliği:

1- DIŞ BÖLGE

Çamaşır makinelerinin materyallerini temizlemek için ihtiyacınız olan malzemeler, temiz bir bez ile bulaşık sabunudur. Bu iki malzemeyle makinenin dış bölgesini yumuşak hareketlerle silin.

Kullandığınız deterjanın belli yerlerde tabaka halinde biriktiğini göreceksiniz. Bu kısımları temiz bir sünger ile ılık suyla ovalayın. Kenarları ve köşeleri ise pamukla silin.

2- İÇ BÖLGE

Makinenin içerisine dökülen deterjanların birikmesini beklemeden temiz bir bez ile silmeyi ihmal etmeyin.

3- KOKUDAN KURTULMANIN YOLU

Makinenizin kötü kokmaması için çamaşırları yıkadıktan sonra makinenin içinin kuruması için kapağını açık bırakın. Eğer koku varsa, makinede çamaşır yokken sıcak bir derecede içerisine karbonat ve sirke koyarak çalıştırın. 

Koronavirüs sonrası yazlık villalara ilgi arttı

İLİŞKİLİ HABER

Koronavirüs sonrası yazlık villalara ilgi arttı

BİR YORUM YAPIN 0