Dekoratif yastık nasıl yapılır?

Oturma odası dekorasyonun en önemli parçalarından biri koltukların üzerine konulan yastıklardır. Ancak pek çok kişi koltukların üzerine uygun bir yastık bulamamaktan şikayet eder. Eğer sizde oturma odası takımınızı tamamlayan yastıkları bulamıyorsanız, kendi yastığınızı kendiniz yapabilirsiniz.

Dekoratif yastıklar, koltukların üzerine konulmalarının yanı sıra yatak örtülerinin üzerine konularak da farklı ve şık görünüm sağlayabilirler. İşte evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz dekoratif yastık yapma rehberi...

MALZEMELER:

İstediğiniz renkte kumaş,
Kumaşa uygun renkte bir ip,
İçine doldurmak için elyaf,
Zevkinize göre süsleme malzemeleri

YAPILIŞI:

İlk önce yastığı yuvarlak mı yoksa kare mı yapacağınıza karar vermelisiniz. Yastığı hangi boyutta ve hangi şekilde yapacağınıza karar verdikten sonra ona göre şeklini milaj kağıdına çizin. Daha sonra milaj kağıdına çıkardığınız modeli kumaşın üzerine iğnelerle tutturun ve üzerinden kesin. Kesme işlemi bittikten sonra yastığın elyafını doldurmak için belirli bir kısmını açık bırakacak şekilde dikin. Açık bıraktığınız bölgeden elyafları doldurun ve burayı da uygun bir iple dikin. 

Eğer renkli ve farklı desenlere sahip bir kumaşla yastık yaptıysanız ayrıca süslemenize gerek yok. Ancak sade bir kumaşla yastığınızı oluşturduysanız kurdele ve düğme gibi eşyalarla süsleme yapabilirsiniz.

Doğal temizleme suyu nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Doğal temizleme suyu nasıl yapılır?
Farklı börek tarifleri

İLİŞKİLİ HABER

Farklı börek tarifleri
Kilim nasıl yıkanır?

İLİŞKİLİ HABER

Kilim nasıl yıkanır?
Dekorasyonda hasır mobilya trendi

İLİŞKİLİ HABER

Dekorasyonda hasır mobilya trendi

BİR YORUM YAPIN 0