Evde takı nasıl temizlenir?

Kadınların en önemli aksesuarlarından olan takılar, zamanla eski ışıltılarını kaybederek kararmaya başlarlar. Peki, takılarınızın ilk günki gibi kalmasını ister misiniz? Eğer cevabınız evetse size önereceğimiz yöntemleri uygulayarak bunu sağlayabilirsiniz.

Sık kullanılan takılar, düzenli olarak temizlenmelidir. Farklı taşlardan yapılan takıların birbirinden farklı temizlenme yöntemleri vardır. İşte sizlere altından zümrüte takıların nasıl temizlenmesi gerektiği...

ELMASLAR

Sıcak suyun içine bir miktar sıvı sabun damlatın. Elinize yumuşak kıllı bir fırça alın ve sabunlu suyun içine batırın. Elmasınızın üzerini bu fırça ile nazikçe fırçalayın. Fırçalama işlemi bitince elmasın üzerini kuru ve temiz bir bezle temizleyin. 

KARARMIŞ GÜMÜŞLER 

Gümüşler zamanla lekelenebilir ve renklerinde değişiklik oluşturacak reaksiyonlar meydana gelebilir. Bir kase alın ve altını alüminyum folyo ile kaplayın. Cezvede bir bardak su kaynatın ardından içine 1 yemek kaşığı karbonat ekleyin. Daha sonra bu suyu altını alüminyum folyo ile kapladığınız kabın içine dökün. Gümüşlerinizi kabın içine koyun ve bir süre bekletin. Gümüşlerinizin renklerinin açıldığını göreceksiniz. 

ALTIN 

Bir miktar bulaşık deterjanı ve suyu karıştırın. Karışımın içine altınınızı koyun ve yumuşak kıllı bir fırça yardımıyla hafifçe altını temizleyin. Eğer altınınızda leke varsa karışıma birkaç damla amonyak da ekleyebilirsiniz. 

SAFİR, YAKUT, ZÜMRÜT

Mücevherleri on dakika sodanın içinde bekletin. Ardından gerekiyorsa bir fırçayla bir süre fırçalayın. 

SOM GÜMÜŞ

Som gümüş, çok yumuşak bir metaldir, kolayca çizilir bu nedenle çok dikkatli olmalısınız. Som gümüşü temizlemek için çok yumuşak bir bez veya temiz bir süngerle üzerini ovalayabilirsiniz. 

Bebekler için en iyi 3 pişik kremi

İLİŞKİLİ HABER

Bebekler için en iyi 3 pişik kremi
Panjur nasıl temizlenir?

İLİŞKİLİ HABER

Panjur nasıl temizlenir?
Yastıklar nasıl yıkanmalı?

İLİŞKİLİ HABER

Yastıklar nasıl yıkanmalı?
Dekorasyonda antrasit rengi nasıl kullanılır?

İLİŞKİLİ HABER

Dekorasyonda antrasit rengi nasıl kullanılır?

BİR YORUM YAPIN 1

hülya 3 yıl önce

merhaba zümrüt takıyı nasıl parlatabiliriz