Kullanma tarihi geçmiş yiyecekler nasıl değerlendirilir?

Kimi zaman buzdolabında unutulduğu için ya da uygun saklama koşullarından muhafaza edilmediği için bozulan gıda maddeleri atılır. Peki, bu gıda maddelerini atmadan yeniden değerlendirmek ister misiniz? İşte sizlere son kullanma tarihi geçmiş gıdaları değerlendirmenin yolları...

Buzdolabında bulunan son kullanma tarihi geçmiş ürünleri artık tüketemeyeceğimiz için genellikle atarız. Ancak size vereceğimiz tavsiyeler sayesinde bu ürünleri farklı alanlarda kullanarak ziyan olmalarının önüne geçebilirsiniz. 

- Bayatlayan gevrek tahıl, kraker, cips ve patlamış mısırın tekrar yenmesini sağlayabilirsiniz. Bu gıdaları uygun ısıyı sağlayarak fırına verin ve yeniden tüketilebilir hale gelmelerini sağlayın. 

- Tarihi geçmiş mayonez ile ahşap temizliği yapın. Mayonezdeki yağ, su lekelerini gidermeye ve ahşap masaların nemlendirilmesine yardımcı olur.

- Tarihi geçmiş yoğurtla cilt maskesi yapın. Yoğurt, güzellik ürünlerinde yaygın bir madde olan laktik asitle doludur. İki yemek kaşığı yoğurdu, bir çorba kaşığı balla karıştırarak kullanın. Karışımı yüzünüze uygulayın ve ılık su ile yıkamadan önce 15 dakika bekletin.

- Ellerinize, yüzünüze ve vücudunuza eski kahve telvesi ile peeling yapın. Telveyi el ya da vücut kremine ekleyerekte kullanabilirsiniz. 

Bez ayakkabı nasıl boyanır?

İLİŞKİLİ HABER

Bez ayakkabı nasıl boyanır?
Pratik farklı dondurma tarifleri

İLİŞKİLİ HABER

Pratik farklı dondurma tarifleri

BİR YORUM YAPIN 1

Ada 4 yıl önce

Bence güzel kullanışlı