Ortanca çiçekler nasıl renklendirilir?

Ortanca çiçeği renklendirme yöntemini deneyerek siz de mavi, mor veya başka renk ortanca elde edebilir, var olan ortancanın rengini değiştirebilirsiniz.

Bahçede ya da yol kenarlarında sıklıkla rastlanan çiçek türü olan ortancalar, kabarık ve rengarenk görünümleriyle hoş bir görünüm oluştururlar. Sizde evinizdeki ortancaların dilediğiniz renkte olmasını istiyorsanız yapacaklarınız çok basit! İşte ortancaları renklendirme yöntemi...

Öncelikle ortancalarınızın rengini değiştirmek için topraktaki pH değerini değiştirmelisiniz. Peki ortancalar pembe ya da mavi nasıl olur? İşte cevabı...

ORTANCALARI MAVİ YAPAN YÖNTEM

Ortancaların mavi olması için topraktaki asit miktarını çoğaltmalısınız. Doğal yöntemlerle ortanca mavileştirmek için ihtiyacınız olan şey, hayvan gübresidir. İlkbahar aylarının bitimi ve sonbahar aylarının başlangıcı arasında ayda iki kez yaprak çürüğü ve büyükbaş hayvan gübresi koyarsanız ortanca mavi bir hal alır.

ORTANCALARI PEMBE YAPAN YÖNTEM

Ortancaların pembe olması için ise mavileştirme yönteminin tam tersini yapmalısınız.Topraktaki asit miktarını azaltarak ortancayı pembeleştirebileceğiniz gibi ortancanın dibine ilkbahar aylarının bitimi ve sonbahar aylarının başlarında ayda iki kez küçükbaş hayvan gübresi ekerek de aynı şeyi yapabilirsiniz.

Bulaşık sabununun kullanılmaması gereken yerler

İLİŞKİLİ HABER

Bulaşık sabununun kullanılmaması gereken yerler
El yapımı kolye yapımı

İLİŞKİLİ HABER

El yapımı kolye yapımı
Dekorasyonda iddialı renk kullanım

İLİŞKİLİ HABER

Dekorasyonda iddialı renk kullanım

BİR YORUM YAPIN 0