Tıraş makinesi temizliği ve bakımı nasıl yapılır?

Tıraş makinesi, saç ve sakal şekillendirme cihazlarını temizlerken nelere dikkat etmeniz gerekenleri sizler için araştırdık. İşte tıraş makinelerini temizlemenin yöntemleri…

Erkeklerin sıklıkla kullandıkları bakım aletlerinden biri olan tıraş makinelerinin içi kıl, ölü deri ve tozlar nedeniyle kolaylıkla kirlenebiliyor. Eğer sizde tıraş makinesinin verimliliğini düşürmeyip, etkili bir cilt temizliği yapmak istiyorsanız makinenizi temiz tutmakta fayda var. Peki tıraş makinesi temizliği nasıl yapılır?

TIRAŞ MAKİNESİ TEMİZLEME YÖNTEMLERİ

- Markasına veya çeşidine göre su ile ya da yalnızca fırça ile temizlenebilen makinelerin temizliğine uygun talimatları okuyarak temizliğe başlayın.

- Su ile temizlenebilen bir makineniz varsa, önce cihazı kapalı moda getirin. Daha sonra tıraş başlığını açıp sıcak su altında tutun. Musluk altında akıp giden kıllar eğer tam olarak temizlenmediyse yumuşak diş fırçasıyla makineyi fırçalayın. İçerisinde kalan fazla sudan makineyi sallayarak kurtulun.

- Başlık kısmını ve tıraş ünitesini açık bir şekilde kurutun.

- Eğer makinenin türü su ile temizlemeye uygun değilse bıçak bölgesini açarak veya komple çıkartarak fırçayı devreye sokun. Bu işlemi saç ve sakal şekillendirme cihazlarında da kullanabilirsiniz.

- Makineyi aldığınız zaman yanında tıraş temizleme spreyi aldıysanız bunları da temizlik için kullanabilirsiniz.

Parkelerde oluşan çiziklerden kurtulmanın yolları

İLİŞKİLİ HABER

Parkelerde oluşan çiziklerden kurtulmanın yolları

BİR YORUM YAPIN 0