Bulaşık sabununun kullanılmaması gereken yerler

Sabun yüzyıllardır hem ev hem de kişisel temizlikte kullanılan önemli bir maddedir. Özellikle bulaşık sabunu mutfak temizliğinde çok sık kullanılır. Ancak bulaşık sabununun asla kullanılmaması gereken alanlar vardır. Sizler için o alanları derledik.

Bulaşık sabunu pek çok evde mutfak tezgahının yanında bulunur. Ev kadınlarının elinin altında bulunan ve mutfakta çok sık kullanılan bulaşık sabunu, bazen yanlış kullanımlar sebebiyle zararlı olabiliyor. Peki, bulaşık sabunu ile neler yapılmamalı? Sizin için bu sorunun cevabını araştırdık. 

DEMİR DÖKME TAVALARI YIKAMAYIN 

Demir dökme tavaları bulaşık sabunu yıkamamaya özen gösterin. Çünkü bulaşık sabunu demir dökme tavaların yapısına zarar verir. Ayrıca iyi durumlanmadığında insan sağlığını olumsuz etkiler. 

KAHVE MAKİNESİNİ SABUNLA YIKMAYIN 

Bulaşık sabunun kullanılmaması gereken yerlerden biri de kahve makinesidir. Zamanla makinenin içinde biriken kahve lekelerini bulaşık sabunu ile temizlemek yerine sadece su ile temizleyin. 

ÇAMAŞIR SUYUYLA ASLA KARIŞTIRMAYIN

Mutfakta temizlik yapılırken çamaşır suyu ile bulaşık sabunu karıştırılmamalıdır. Çünkü bu iki temizlik ürünü karıştırıldığında zehirli olabilirler. 

BULAŞIK MAKİNESİNE KOYMAYIN 

Eğer bulaşık makinesine tabletiniz bittiyse sakın bunun yerine sıvı bulaşık sabunu kullanmayı denemeyin. Bulaşık sabunu makineye zarar verir, bulaşık makinesinde yıkanacak olan bulaşıklar için uygun değildir. 

ELİNİZİ VE YÜZÜNÜZÜ YIKAMAYIN 

Bulaşık sabunu el ve yüz temizliği için kullanılmamalıdır. Çünkü cilt için son derece zararlıdır.

Ortanca çiçekler nasıl renklendirilir?

İLİŞKİLİ HABER

Ortanca çiçekler nasıl renklendirilir?
Nakış ipliğinden 'kalpli' süs yapımı

İLİŞKİLİ HABER

Nakış ipliğinden 'kalpli' süs yapımı
En şık 3D duvar kağıtları

İLİŞKİLİ HABER

En şık 3D duvar kağıtları

BİR YORUM YAPIN 1

Cihan 5 yıl önce

Selam el yapımı zeytin yağlı sabunla el yüz yıkanır mı saygılar