Antika mobilya bakımı nasıl yapılır?

Antika tutkusu, hiçbir zaman eskimeyen özel bir hobidir. Tabii antika eşyalara ekstra bir özen göstermek gerekir. Peki, antika bakımı nasıl olmalı, antikalara bakım yaparken nelere dikkat edilmeli? sizler için araştırdık...

Antikalar, geçmişe ayna tutan objelerdir. Birde aile yadigarı bir antikanız varsa ona gözünüz gibi bakmak istersiniz. Peki,antikaların ömrünü uzatacak, zarar görmelerini engelleyecek antika bakımı nasıl olmalı? Sizler için en etkili ve kolay yöntemleri araştırıp, derledik. İşte kolay antika bakım yöntemleri...

TOZLARI TEMİZLEYİN

 Antika mobilyaların ömrünün uzatmak için haftada bir tozlarının alınması gerekir. Toz alma işlemini sabun yada deterjan kullanarak yapmamalısınız. Kimyasal ürünler antikanın cilasının bozulmasına sebep olabilir.

CİLALAYIN 

Cila, özellikle antika mobilyaların bakımında hayli önemlidir. Ancak cilanın nasıl yapılacağını iyi bilmek gerekir. Temiz ve yumuşak dokulu bir bezle bildiğimiz pasta cilayı temiz yüzeye sürün. Daha sonra cilayı kurumaya bırakın ve yalnızca pamuklu ve temiz bez kullanmaya özen gösterin.

ÖNLEMLER

Güneş ışıkları antika mobilyaların bir numaralı düşmanıdır. Antika mobilyaların direk güneş ışığı yada kuvvetli bir ışığa maruz kalmaması gerekiyor. Çünkü bu ışılar antikanın eşyanın temel yapısının bozulmasına ve cilanın zarar görmesine sebep olur.

Çocuklara Peygamberimiz (SAV)'in sünnetini sevdiren sporlar

İLİŞKİLİ HABER

Çocuklara Peygamberimiz (SAV)'in sünnetini sevdiren sporlar
Karavanla seyahat etmenin püf noktaları

İLİŞKİLİ HABER

Karavanla seyahat etmenin püf noktaları

BİR YORUM YAPIN 0