Bütün tavuk en kolay nasıl kesilir?

Bütün tavuk kolay bir şekilde nasıl kesilir? Parça tavuk almak mı daha pahalı yoksa bütün mü? İşte soruların yanıtı...

Akşam yemeğinde menü olarak ailenize enfes bir tavuk şöleni hazırlamak istiyorsanız, kasaptan parça tavuk almak yerine bütün bir tavuk almalısınız. Ekonomik olarak daha uyguna gelen bütün tavuğu hazırlamak için ise doğru şekilde kesmeniz gerekir. Peki bütün tavuk nasıl kesilir? İşte yöntemleri...

Aldığınız tavuğu önce soğuk suda güzelce yıkayın. Daha sonra kağıt peçete ile kurulayıp mutfak makası ile tavuğun omurgasından aşağıya doğru kesin. Çıkan kemiklerden daha sonra yemeklerinizde faydalanmak için bir kenara ayırın. Omurgasını çıkarttığınız tavuğun butlarını kemik bıçağı ile bölün. Göğüs kısmını kesmek için ise mutfak bıçağı kullanmalısınız.

BÜTÜN TAVUK NASIL AÇILIR?

Göğüs tarafı yukarıda kalacak şekilde tezgaha yerleştirilen tavuğun butlarından bir tarafını ayırıp eklem yerini tespit edin. Ağzı keskin olan bıçakla eklem yerine kesik atın. Bageti butun ilave edildiği bölüme kadar  açıp, butu gövdeden ayırın.

Bageti açarak kalçadan ayrılan eklemi bulun ve butu ikiye bölün. Yana yatırılmış tavuk gövdesini mutfak makasıyla sırt kemiğinin iki tarafından keserek kemiği göğüs etinden kopartın. Buradaki kemiği tavuk suyu için kullanabilirsiniz.

Tavuk göğsünü derisi altta duracak gibi yatırın. Daha sonra mutfak makası ile göğüs kemiği ve kıkırdağı kesip ikiye bölün. Son işlem olarak da bagetlerin derisini kemiğe doğru sıyırın.

BİR YORUM YAPIN 1

zafer gülten 5 yıl önce

iyide tavuğun belli bir fiatı yok yalnız,mesala bir markette tavuk bonfile kilosu 12 tl,başka markette 17 tl,arada dünya fark mal,satılan mal aynı,tavuğun markası mı olur.