Buzdolabı nasıl temizlenir?

Kurban Bayramı arefesinde etlerin konulacağı buzdolapları mutfağın en çok temizlenmesi gereken alanlarından biri olmuş durumda. Peki, en doğru şekilde buzdolabı nasıl temizlenir? İşte sizlere buzdolabı temizlemenin en doğru yolları...

Hem kesilen kurban etlerine yer açmak için buzdolabı her Kurban Bayramı arefesinde titizlikle temizlenir. Bizde pek çok kadının sorunu haline gelmiş olan buzdolabın temizliğinin püf noktalarını araştırdık. 

- Her şeyden önce buzdolabının fişini çekin. Buzdolabının içinde bulunan tüm gıda maddelerini ve çıkabilen parçalarını çıkarın. 

- Çıkan parçaları bulaşık makinesine koymadan elinizle yıkamaya özen gösterin. Çünkü genellikle plastik olan bu parçalar buzdolabına koyulmaya uygun olamayabilir. Bu bölmeleri olabildiğince iyi durulamaya özen gösterin. 

- Buzdolabının içini kimyevi maddeler yerine karbonat ve sirke ile hazırladığınız temizleme suyu ile silmeye çalışın. 

- Buzdolabının içinde bulunan lastiklerin üzerine karbonat dökün ve diş fırçası ile fırçalayarak kirlerden arındırın. 

- Dış cephesini temizlemek için krem temizleyici kullanabilirsiniz. Ancak krem temizleyicinin tortusunun kalmamasına dikkat edin. 

- Eğer buzdolabınızda bulunan kokuların yok olmasını istiyorsanız içine bir kasenin içinde üstü açık biçimde kahve koyabilirsiniz. 

Saksı filesi yapımı

İLİŞKİLİ HABER

Saksı filesi yapımı
Göz sağlığını koruyan vitaminler hangileridir?

İLİŞKİLİ HABER

Göz sağlığını koruyan vitaminler hangileridir?
Mutfaklar için avize modelleri

İLİŞKİLİ HABER

Mutfaklar için avize modelleri

BİR YORUM YAPIN 0