Sık yapılan temizlik hataları

Temizliğin uzun sürmesi ya da istediğiniz sonucu elde edememenizin sebebi uyguladığınız yanlış yöntemler ve yapılan temizlik hatalarından dolayı olabilir.

Bin bir türlü malzemeler kullanılan bu hummalı temizliklerde dikkat edilmesi gereken bazı noktaları ''Yasemin.com'' ekibi olarak sizler için derledik...

PLAN YAPMADAN İŞE BAŞLAMAYIN

Temizleyeceğiniz alanı ve temizlik için gerekli olan süreyi belirleyip bir plan çerçevesinde hareket edin. Temizliğe bir odadan başlayarak diğer odalara doğru sırayla ilerleyin. Bir odayı tamamen temizledikten sonra diğer odaya geçmeniz size zaman kazandıracaktır.

GÖREV PAYLAŞIMI YAPIN

Büyük temizlik günlerinde tek başına çalışmak yorucu olabilir. Bunun için evdeki herkesin görev dağılımıyla temizliğe yardım etmesi gerekir. Eşler her türlü temizlikte birbirlerine yardımcı olmalıdır ve çocuklara da yardımlaşmayı aşılamak için ufak tefek işler verilebilir.

DOĞRU MALZEMELERİ SEÇİN

Doğal temizlik malzemeleri kullanmanız sağlığınız için daha yaralı olacaktır. Mikrofiber bezler diğer bezlere göre daha kolay bir temizlik sağlar. Camların üst kısmına yetişmenizi sağlayan temizleyiciler işinizi kolaylaştırır.

ÖNEMLİ NOKTALARI ATLAMAYIN

Görünmeyen alanların temizliği kesinlikle ihmal edilmemelidir. İhmal edildiği takdirde birçok bakteri oluşumu da beraberinde gelecektir. Bulaşık makinenizi su ve beyaz sirke karışımıyla kolay bir şekilde temizleyebilirsiniz. Çöp kutunuzun içine karbonat, su karışımı koyarak bir süre beklettikten sonra durulayarak pratik bir şekilde temizleyebilirsiniz.

BEZİNİZİ SIK SIK TEMİZLEYİN

Temizlikte kullandığınız bezi de temizlemelisiniz. Bu önemli noktanın ihmal edilmesi kirlerin başka alanlara taşınmasına sebep olacaktır. Farklı alanlar için birden çok bez kullanmalısınız çünkü aynı bezi tüm alanlarda kullanmanız hijyenik olmayacaktır.

Beyaz plastik eşyalar nasıl temizlenir?

İLİŞKİLİ HABER

Beyaz plastik eşyalar nasıl temizlenir?
Bıçaktan pas lekesi nasıl çıkarılır?

İLİŞKİLİ HABER

Bıçaktan pas lekesi nasıl çıkarılır?

BİR YORUM YAPIN 0