Nergis bitkisi nasıl çoğaltılır? Yöntemleri nelerdir?

Soğanlı bir bitki olan nergis çiçeğinin 3 farklı yöntemle çoğaltılacağını biliyor muydunuz? Sizler için araştırdık. İşte detaylar...

Nergis çiçeği, mis kokusuyla ve güzel görüntüsüyle çeşitleri çok olan bir bitki çeşididir. Nergis çiçeğini evde balkonda ya da bahçenizde yetiştirebilirsiniz.Nergis çiçeklerinin yetiştirilme mevsimi sonbahardır. Sonbahar başlarında dikilmesi tavsiye edilir.

NERGİS ÇİÇEĞİNİ ÇOĞALTMA YÖNTEMLERİ

- Tohum ile çoğaltma 

Tohumla nergis çoğaltma en zor yöntemlerin başında gelir. Nergis tohumunun çiçeklenmesi için en az 5 yıl beklemek gerekir.  Çok zahmetli olan bu çoğaltma yöntemi çok tercih edilen bir yöntem değildir. Daha kolay ve zahmetsiz olan diğer yöntemleri tercih edebilirsiniz.

- Saklanmış soğanla çoğaltma

Nergis çiçeği bir önceki yıl tamamen kuruduğunda topraktan alınıp saklanarak yapılan bir çoğaltma işlemidir. Gazete kağıdına sarılarak 1 yıl muhafaza edilen nergis soğanı sonbahara girerken dikim işlemi yapılır. 

- Minik soğanla çoğaltma

Nergis soğanı büyüdükçe yanlarından minik soğanlar çıkar. Bu minik soğanları yanlardan kopararak nergis çiçeğini arttırabilirsiniz. Saksıda dikilen nergis çiçeği solduktan sonra hepsi alınır toprak güzelce temizlenir. Daha sonra da minik soğanları toprağın içine gömüp saklayabilirsiniz. Yapılan bu işlem soğanın çürümesini engeller. Ya da direk minik soğanı alıp dikebilirsiniz. Aradan bir yıl gibi bir süre geçtikten sonra filizlendiğini göreceksiniz.

Havlu kenarı örnekleri 2018 dantel ve iğne oyası modelleri

İLİŞKİLİ HABER

Havlu kenarı örnekleri 2018 dantel ve iğne oyası modelleri
Seramik tava nasıl temizlenir?

İLİŞKİLİ HABER

Seramik tava nasıl temizlenir?
Trend olmaya başlayan kutu çantalar

İLİŞKİLİ HABER

Trend olmaya başlayan kutu çantalar
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0