En sağlıklı balık pişirme yöntemi hangisi? İşte doğru yanıt...

Balık mevsiminin gelmesiyle birlikte en sağlıklı balık pişirme yöntemi hangisi sorusu akıllarda merak uyandırdı. Balığın faydalarından yararlanmak için doğru pişirme yöntemi de büyük bir öneme sahip. Peki balık pişirirken kızartma mı, fırınlama mı daha iyi? Buğulama ve ızgarada pişirme arasındaki fark ne? Balık en sağlıklı nasıl pişer? İşte, en sağlıklı balık pişirme yöntemleri:

Sonbahar ve kış mevsiminin en sevilen besini olan balığı pişirmenin birçok yöntemi vardır. Düzenli olarak balık tüketmek, depresyon, kalp ve inme riskini azaltabilir. Bu yüzden uzmanlar genelde, haftada en az bir kez balık tüketilmesi gerektiğini önerir. Ancak, balığı pişirme şekliniz, aldığınız besin değerlerini değiştirebilir. Kolay ve kısa sürede pişen balığı vitaminleriyle beraber tüketmek için en sağlıklı pişirme yöntemini sizler için araştırdık.

Balık ızgaraya nasıl yapışmaz? Püf noktaları nelerdir? Balığın üstüne ne sürülürİLİŞKİLİ HABERBalık ızgaraya nasıl yapışmaz? Püf noktaları nelerdir? Balığın üstüne ne sürülür

EN SAĞLIKLI BALIK PİŞİRME YÖNTEMİ HANGİSİ?

En yaygın olan balık pişirme yöntemi, mısır unu ile kızartmasıdır. Ancak balık bu yöntemle pişirildiğinde karbonhidrat ve şeker, yüksek miktarda sıcağın etkisinde kalarak kanserojik maddeleri açığa çıkarıyor.

Balık nasıl saklanır? Dondurucuda balık saklamanın püf noktaları nelerdirİLİŞKİLİ HABERBalık nasıl saklanır? Dondurucuda balık saklamanın püf noktaları nelerdir

Uzmanlar, balığın en ideal pişirme yönteminin fırında buğlama şeklinde olanını öneriyor. Buğlama şeklinde pişirilen balığın tüm vitamin ve mineralleri içerisinde kalıyor. Böylece tüketildiğinde insan vücuduna da bir çok faydası oluyor.

Neden bulaşık makinesinin içine limon koymalıyız?

İLİŞKİLİ HABER

Neden bulaşık makinesinin içine limon koymalıyız?
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 3

İZMİR MUSTAFA 1 yıl önce

UZMANLAR balığın en ideal pişirme yönteminin; fırında buğlama şeklinde olanını önermişler. Fırında buğlamanın tarifinide gösterseydiniz zannımca daha iyi olurdu. Üç tarafı denizlerle kaplı ülkemizde BALİNA yada KÖPEK balığı yerseniz bulamazsınız.

Vatandaş 1 yıl önce

Fırında buğularken de aliminyum folyoya mı sarıp buğulayacaksanız nerede bunun en vitaminli hali.

hanzala 1 yıl önce

Üç tarafı denizlerle kaplı ülkemizde millet balığı bulduda pişirme yöntemine takılı kaldı

Toplam 5 beğeni