Hamsi en kolay nasıl ayıklanır? Hamsi temizlemenin püf noktaları

Balık mevsiminin başladığı bu günlerde birbirinden farklı ve lezzetli balık tariflerini sofralarınıza taşıdık. Şimdi de sizler için hamsi balığının evde kolayca yöntemlerini detaylı bir şekilde anlatıyoruz. Hem sunumlu hem de enfes bir hamsi pişirmek istiyorsanız mutlaka doğru ayıklama yöntemini incelemelisiniz.

Hamsi balığı, en çok sevilen ve çok fazla tüketilen balıklar arasındadır. Kasım ayı boyunca denizden tutulan hamsiler hemen haftasında pazarlarda yerini alıyor. Ocakta enfes bir şekilde pişirilen hamsinin içerisinde bulunan yağ eridikçe A ve D vitaminleri bakımından oldukça zenginleşir. İçerdiği doymamış yağ asitleri sayesinde kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyan hamsi, yapılan araştırmalara göre ani kalp ölümlerini azaltıyor. Kılçığı ile yenilen bir balık olan hamsi içeriğindeki kalsiyum ve magnezyum ile kemik ve dişlerin gelişiminde önemli rol oynadığından bebek ve çocukların yemesi çok önemlidir. Ayrıca  omega 3 kaynağı olup sonbahar ve kış aylarının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor. Peki herkesin severek yediği hamsi balığı nasıl temizlenir? Hamsi balığı temizlenmeden yenir mi?

En kolay hamsi buğulama nasıl yapılır? Buğulama yapmanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay hamsi buğulama nasıl yapılır? Buğulama yapmanın püf noktaları

hamsi balığı

hamsi balığı

Hamsi çorbası nedir ve hamsi çorbası nasıl yapılır? En kolay hamsi çorbasıİLİŞKİLİ HABERHamsi çorbası nedir ve hamsi çorbası nasıl yapılır? En kolay hamsi çorbası

  • - Öncelikle hamsinin başı yukarıya gelecek şekilde avucunuzun içine alın ve başlarını bir kenara alarak işleme başlayın.
  • - Daha sonra balığın gövdesinden kuyruğuna doğru baş parmağınız yardımıyla içindekileri temizleyerek işleme devam edin.

hamsi nasıl ayıklanır

hamsi nasıl ayıklanır

En kolay hamsi tava nasıl yapılır? Hamsi kızartması tarifiİLİŞKİLİ HABEREn kolay hamsi tava nasıl yapılır? Hamsi kızartması tarifi

  • - İçini temizlediğiniz hamsileri kopmayacak şekilde ikiye ayırın.
  • - Hamsinin içerisindeki kılçığı kolayca temizlemek için nazikçe hareketlerle kendinize doğru tutarak çekin.

hamsi nasıl temizlenir

hamsi nasıl temizlenir

  • - Balığı ayıklama işleminden sonra tuzlu suda uzun bir süre bekletin. Pişirmeye yakın duru sudan geçirin.

İşte bu kadar!

Sadece iki malzeme ile sağlıklı tatlı tarif! Pekmez helvası nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Sadece iki malzeme ile sağlıklı tatlı tarif! Pekmez helvası nasıl yapılır?
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0