Ayna temizlemenin püf noktaları nelerdir?

Aynalar çok çabuk kirlenen ev eşyalarımızdan önemli bir parçadır. Temizlenirken düzgün kurulama yapılmazsa lekelenme olabilir. İşte aynanızı cam gibi olmasını sağlayacağınız püf noktalar...

  Ayna temizliği zorlu bir temizliktir. Kuralına göre temizleme yapılmazsa,görüntüsünde bulanıklık ve lekeler görülebilir. İşte sizinle "Yasemin.com" ekibi olarak ayna temizlemenin en pratik ve kesin yollarını paylaşıyoruz...

- Duş aldıktan sonra banyodan çıkmadan önce mutlaka aynayı özel ayna bezleri ile siliniz. Ayna bezi leke bırakmadan buğuyu temizleyeceği için tavsiye ediliyor. Ayna bezi olmadığı bir zaman saç kurutma makinesi kullanarak da buğuyu giderebilirsiniz.

- Nemli olan ortamlardan çıkarken kapıyı kapatmayınız. Kapının kapalı kalması aynaların nemli ortamda bulundukça lekelenmesine neden olur.

- Ayna silmenin en pratik yolu bir litre temiz suya 3 yemek kaşığına kadar beyaz sirke katınız. Daha sonra  cam silme bezini karışıma batırınız. Kurulama işlemini leke kalmaması için bir gazete ile yapınız.

- Bir diğer yöntem ise çiğ patates ile yapılan yöntemdir. Patatesi ikiye bölüp siliniz. Daha sonra su ve alkol karışımı ile durulayıp siliniz.

- Cam sil kullanacağınız zaman bezin kaliteli olmasına dikkat ediniz. Eğer bez aynanın materyaline uygun kalitede değil ise lekelerin çıkması mümkün olmayabilir.

Ev sineması dekorasyonunda nelere dikkat edilmeli?

İLİŞKİLİ HABER

Ev sineması dekorasyonunda nelere dikkat edilmeli?
Evde saç tokası nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Evde saç tokası nasıl yapılır?

BİR YORUM YAPIN 0