Sokak hayvanları soğuktan nasıl korunur?

Kış mevsiminin yaklaşmasıyla beraber sokakta yaşayan binlerce hayvan aç ve susuz olmanın etkisiyle kan şekeri düşeceğinden dolayı çabuk donma dediğimiz durum gerçekleşecek. Peki, sokak hayvanları için biz ne yapmalıyız? "Yasemin.com" ekibi olarak oldukça uygun koruma tekniklerini paylaşıyoruz...

Sokak hayvanlarının soğuk havalarda hayatta kalması için gösterilen duyarlı bir  hareket, herkese örnek olarak yapılmış bir adım olabilir. Peygamber efendimiz (S.A.V) bir hadisinde şöyle buyurdu : "Allah, merhametli olanlara rahmetle muamele eder. Öyleyse, sizler yeryüzündekilere karşı merhametli olun ki, semâda bulunanlar da size rahmet etsinler. Rahim (akrabalık bağı) Rahmân'dan bir bağdır. Kim bunu korursa Allah onunla (rahmet bağı) kurar, kim de koparırsa, Allah da ondan (rahmet bağını) koparır." Yeryüzündeki her hayvan ALLAH (C.C) zikretmektedir. Hadiste geçen 'Yerdekiler' tabiri yeryüzündeki hayvanlar için kullanılmıştır.

 İşte, size "Yasemin.com" ekibi olarak oldukça uygun koruma teknikleri...

MALZEMELER

Orta veya büyük boy karton kutu

2-3 tane strafor

Koli bant

YAPILIŞI

Karton kutusuna kedinin içine girebileceği ölçüde bir kapı açınız. Daha sonra straforları kartonunda boyutunda kesiniz ve kartonun dış taraflarını kaplayınız. Kartonun kapı olacak kısmını da kaplayınız. Straforla kaplama işi bitince de koli bandı ile köşeleri bantlayınız. Bu sayede yağmur, çamur, karın içeri girmesine engel olabilirsiniz. Yağmur çok şiddetli ise üzerine çöp poşeti geçirerek sağlamlaştırabilirsiniz.

MALZEMELER

2 parça dikdörtgen boyutunda halıfleks veya kullanmadığınız kalın kilim

Eski Vileda kovası

Bulaşıklık altlığı

YAPILIŞI

Önce halıfleksin bir parçasını zemin olarak yere koyunuz.Bulaşıklık altlığını halıfleksin üzerine koyunuz. Vileda kovasını ters çeviriniz. Önce kapı ayarlamak için keskin bir makasla veya maket bıçağı yardımıyla kedinin içeri girebileceği oranda kesiniz. Kesme işlemi bittikten sonra viledayı ters bir şekilde bulaşıklık altlığının üzerine oturtunuz. Daha sonra viledanın üstüne halıfleksin diğer parçasını koyunuz. Halıfleks yağmura karşı siper görevi görecektir. Dilerseniz evin içine minder veya bez serebilirsiniz.

- Köpek dostlarımız için karton boyutunu biraz daha büyük ayarlayıp aynı malzemeleri kullanarak onları da soğuktan koruyacak yuvalar yapabilirsiniz.

- Geniş bir yoğurt kabına kuru mama veya artık ev yemekleri koyunuz.

- Bir kaba su koyduğunuzda, suyun donma ihtimaline karşı içine bir kaç damla zeytinyağı damlatınız.

MALZEMELER

İçi kuş yemi dolu pet şişesi (750ml veya 1lt)

3 adet düz tahta kaşık (resimdeki gibi)

Tahta kaşık sayısı şişenin boyutuna göre değişiklik gösterebilir.

YAPILIŞI

Kuşlar için pet şişesinin içerisine kuş yemi doldurunuz. Kenarlarından delikler açınız. Ve kaşıkları geçiriniz. Şişenin kapağını kapattıktan sonra üzerine delik açınız ve bahçenizdeki herhangi bir ağaca asınız.

Evcil hayvanlar için yatak nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Evcil hayvanlar için yatak nasıl yapılır?
2018-19 en gösterişli sünnet düğün dekorasyonları

İLİŞKİLİ HABER

2018-19 en gösterişli sünnet düğün dekorasyonları
Shaggy halı mı yoksa dokuma halı mı daha kullanışlı?

İLİŞKİLİ HABER

Shaggy halı mı yoksa dokuma halı mı daha kullanışlı?

BİR YORUM YAPIN 0