Kahveli buz küplerinin kullanım alanları nelerdir?

Kahvenin faydaları saymakla bitmiyor. Kadınlarda depresyon riskini azaltan, cilt kanserini önleyen kahve; aynı zamanda kozmetik ve birçok bakım malzemesi olarak da kullanılabiliyor. "Yasemin.com" ekibi olarak kahve ile birlikte kullanabileceğiniz pratik bilgileri sizinle paylaşıyoruz.

Kahve içmenin faydaları olduğu kadar gündelik hayatta bir malzeme olarak kullanıldığında da birçok faydası olduğu bilinmektedir.

İşte kahve ile birlikte kullanabileceğiniz pratik bilgiler..

- Buz kabının içine kahve doldurunuz. Ve yorgun olan gözlerinin altında gezdiriniz. Gözlerin şişkinliğini alır. Gözlerin altındaki siyahlıkları giderir. Göz çevresini gençleşme etkisi vardır.

- Buzlu kahve içmek istediğiniz zaman buz kabında dondurduğunuz kahveleri sütün içine atınız. Bu sayede sulanan bir tat olmayacaktır.

- Yayvan boş bir buz kabı bulunuz. Kabın her birine üç çay kaşığı kahve çekirdeği koyunuz. Yarım litre zeytinyağının içine bir miktar vanilya yağı karışımı hazırlayınız. Hazırladığınız bu karışımı her bir kahve çekirdeklerinin üzerine dökünüz. Sonra buzlukta donması için bırakınız. Buzluktan çıkardıktan sonra banyo için masaj kürünüzü hazırlamış olursunuz.

- İki kaşık kahve, bir kaşık esmer şeker, bir kaşık tarçın, iki çay kaşığı vanilya yağını karıştırınız. Kapaklı cam kavanozunun içine boşaltınız ve buzdolabına koyunuz. Cildinize hem bronzluk katacak hem kan şekerinizi dengede tutacak hem de selülitlere iyi gelecektir. Haftada 1 ve 2 kez uygulayınız.

- Yüz losyonunu sade kahve ve bebek pudrası ile karıştırınız. Doğal fondöten elde edebilirsiniz. Yaşlanma karşıtı olan kahvenin cildi gençleştirme de özelliği vardır.

- Doğal bronz göz farı ve doğal bronz allık isterseniz çekirdek kahvenizi öğütme makinesi ile eziniz. Toz haline geldikten sonra küçük bir kaba koyarak yanınızda makyaj malzemesi olarak taşıyabilirsiniz.

Dekorasyonun yeni trendi baykuşlar

İLİŞKİLİ HABER

Dekorasyonun yeni trendi baykuşlar

BİR YORUM YAPIN 0