Telefonun içine su kaçtığında yapmanız gerekenler

Telefonunuz su aldığında yapılan birçok yanlışlardan biri de telefona saç kurutma makinesi tutmaktır. Makine telefonunuzun parçalarına hasar vereceği gibi suyun daha çok yayılmasına neden olacaktır. "Yasemin.com" ekibi olarak telefonunuz su aldığında ne yapmanız gerektiği ile alakalı bazı çözümler derledik.

Telefonları çok sağlam bir koruma altına alsak dahi yağmur damlalarına maruz kalabilir veya bulunulan sulu ortamlarda birtakım aksilikler yaşanabilir. "Yasemin.com" ekibi olarak sizlere telefon su aldığında yapılacak çözümleri paylaşıyoruz.

İşte, telefon su aldığında yapmanız gerekenler...

- Telefonunuzu kapatınız. Kapalı olması ısı nedeniyle içeri suyun daha çok yayılmasına engel olacaktır.

- Temiz bir havlu ile kurulayınız. Telefonunuzu temiz bir havlunun içine hafif vuruşlar yaparak suyun dışarı çıkmasını sağlayabilirsiniz.

- Telefonu en ince parçalarına kadar ayırabilirsiniz. Kullandığınız batarya, sim kartı ve hafıza kartını çıkartıp iyice temizleyiniz. Kulak çubuğu ile temizlerseniz en küçük yerlere ulaşılması daha rahat olacaktır.

- Telefonunuzu slika jel dolu bir kabın içinde bekletiniz. Slika jel çantaların ve benzeri eşyalarında bulunan mini paket içerisindeki tozlardır. Eşyaları nemden koruyan bu jel telefonun nemini hızlı bir şekilde çekmeye yardımcı olacaktır.

- Telefonunuzu pirincin içine yatırınız. Pirinç, telefonun suyunu çekmede faydalı olacaktır. Ancak koyduğunuz kabın ağzının kapalı olmasına dikkat etmelisiniz. Hava almasını önlemek için vakumlu poşet tercih edebilirsiniz. 24-48 saat arası bekletmeniz gerekebilir.

Telefonunuzu vakumlu poşette beklettikten sonra çıkarınız ve şarja takınız. %100 olana kadar şarjdan çekmeyiniz.

Lamba nasıl temizlenir? Lamba temizlerken nelere dikkat edilmeli?

İLİŞKİLİ HABER

Lamba nasıl temizlenir? Lamba temizlerken nelere dikkat edilmeli?
Masa-sandalye seçiminde dikkat edilmesi gerekenler

İLİŞKİLİ HABER

Masa-sandalye seçiminde dikkat edilmesi gerekenler

BİR YORUM YAPIN 0