Kek kabartmanın en kolay yöntemleri nelerdir?

Beş çaylarında, günlerde ve özel günlerde tatlı krizini bastırmak için hazırlanan vazgeçilmez lezzet kek, yapılışı çok kolay olan bir hamur işidir. Fakat, en sık karşılaşılan sorundan biri keklerin kabarmamasıdır. İşte, "Yasemin.com" ekibi olarak kek kabartmanın en kolay yöntemlerini sizlerle paylaşıyoruz.

Hamur işi evlerde neredeyse vazgeçilmez bir tattır. Hamur işini yaparken en pratik olarak yaptığımız yiyecek olan kek, kabarması konusunda biraz hassas bir yapıya sahiptir. "Yasemin.com" ekibi olarak sizlere kek kabartmanın püf noktalarından bahsedeceğiz.

 İşte, "Yasemin.com" ekibi olarak sizlere kek kabartmanın püf noktaları...

- Kullanacağınız tüm malzemelerin oda ısısında olmasına özen gösteriniz.

- Yumurtaların taze olmasına dikkat ediniz.

- Kek kalıbına iyice yağ koyunuz ve unlayınız. Kalıbın içinde fazla kalıbı baş aşağı getirerek lavaboya dökülmesini sağlayınız. Kek kalıbının iç kısımları unlu olunca hamur daha güzel kabaracaktır.

- Şeker ve oda sıcaklığındaki yumurtaları 5 dakika kadar elektrikli mikser, yumurta akını bir miktar tuz, yumurta sarısını ise bir miktar şeker ile iyice çırpınız.

- Malzemeleri sırayla ekleyiniz. Önce yumurta, sonra şeker, şekerden sonra ise sıvı; süt, yağ, yoğurt gibi malzemeleri ilave ediniz. (katı malzemeler sıvılardan sonra eklenir)

- Un, kabartma tozu ve vanilyayı yavaş yavaş hamura yediriniz. Bu aşamada mikser kullanmayınız. Spatula ile içten dışarıya hareket ile spiral şeklinde hamura un yediriniz.

- Harcı bekletmeden kalıba döküp fırına veriniz. (180 derece alt ve üst )

- En az 45 dakika fırının kapağı açmayınız. Piştiğine emin olduğunuz da açınız.

- Kekin pişip pişmediğini, tepe kısmına ahşap şiş batırıp kontrol edebilirsiniz. Çubuğa hamur yapışmıyorsa kekiniz pişmiştir.

- Keki fırında 15 dakika kadar sürede bekletebilirsiniz. (kabarması daha belirginleşecektir)

- Kekiniz soğuduğunda servis yapınız.

Yağı fazla olan yemekler nasıl kurtarılır?

İLİŞKİLİ HABER

Yağı fazla olan yemekler nasıl kurtarılır?
Hamam böceklerinden kurtulmanın kesin çözümü

İLİŞKİLİ HABER

Hamam böceklerinden kurtulmanın kesin çözümü
Tuzlu yemeği kurtarmanın püf noktaları nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Tuzlu yemeği kurtarmanın püf noktaları nelerdir?

BİR YORUM YAPIN 0