Şans kurabiyesi nasıl yapılır?

Sevdiklerinizi şaşırtan değişik tatlara 'Şans Kurabiyesi' ni de ekleyebilirsiniz. Oldukça leziz ve içinde yazan minik notlarından dolayı yemesi eğlenceli olan bu kurabiye son zamanlarda oldukça beğeni kazandı. "Yasemin.com" ekibi olarak bu eğlenceli ve lezzetli kurabiyeyi yapmanın püf noktalarını sizlerle paylaşıyoruz.

Modern şans kurabiyeleri esasında bilinenin aksine Uzak doğu ülkelerinin değil Amerika'nın icadıdır. Ancak bu zamana kadar yaygınlaşması ve popülerlik kazanması Çin lokantalarının getirdiği gelenek sayesinde olmuştur. Her yemek sonrası müşterilerin  sofrasına ikram için getirilen bu kurabiyeler oldukça ünlenmiştir. "Yasemin.com" ekibi olarak bu eğlenceli ve lezzetli kurabiyeyi yemek sonrası bir tat veya sevdiklerinize hediye olarak sunmanız için sizlerle paylaşıyoruz.

İşte, şans kurabiyesi yapmanın püf noktaları...

- Fırının ısısını 200 dereceye alınız. 50 gram yumurta beyazını karıştırma aleti ile köpürecek kıvama gelene kadar çırpınız. 40 gram pudra şekeri, 50 gram un ve 1 paket vanilyayı karıştırıp ortasında yuvarlak açınız.

- 45 gram miktarında tereyağ eritip ilave ediniz. Çırptığınız yumurta beyazını da ekleyiniz.

- Hazırlanan hamuru sıkma torbasına alınız. Fırın tepsisine yağlı kağıtlardan yerleştiriniz. Fırında 5 veya 6 dakika kadar pişiriniz.

- Fırından çıkartır çıkarmaz hazırladığınız dilek notlarını yarım ay şeklinde yaparak ağzını kapatınız. Resimdeki şekli bilmesi için hamura o şekli vererek tepsiye yerleştiriniz. Soğumaya ise aynı bu şekilde bırakınız.

Hamuru fırından çıkardıktan sonra hamura kolay şekil verebilmeniz için hızlı hareket ediniz.

Bulaşık deterjanının farklı kullanım alanları

İLİŞKİLİ HABER

Bulaşık deterjanının farklı kullanım alanları
French Press nedir ve nasıl kullanılır?

İLİŞKİLİ HABER

French Press nedir ve nasıl kullanılır?
Kalamar yapmanın püf noktaları

İLİŞKİLİ HABER

Kalamar yapmanın püf noktaları
'Düş Kapanı' nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

'Düş Kapanı' nasıl yapılır?

BİR YORUM YAPIN 0