Mangal nasıl yakılır? Ateş yakmanın püf noktaları nelerdir?

Yaz geldiği zaman yapılan en güzel etkinlik ailecek yapılan pikniklerdir. Pikniklerin olmazsa olmazı mangal keyfi herkesin hayır diyemediği bir tercihtir. Ancak mangal yakmakta zorlandığınız bazı durumlar olabilir. Peki, mangal nasıl yakılır, mangal yakmanın püf noktaları nelerdir? Ateş nasıl yakılır? İşte yanıtlar...

Ailecek pikniğe çıkıldığı zaman gerek duyulan ateş yakmak her ailenin gereksinim duyduğu bir ihtiyaçtır. Ateş yakmanın püf noktaları bilinirse oldukça kolay bir yöntem ile zamanınızı boşa harcamadan, etleri bozmadan yemeğinizi pişirebilirsiniz. Piknikte zamanın çoğunu ateş yakmak ile uğraşmamak için birkaç ufak tüyo ile sizlere bu zorlu süreçte yardımcı oluyoruz. Pratik ateş yakma tekniği nasıl yapılır? Mangal ateşi nasıl yakılır? Kolay ve pratik ateş yakmanın püf noktaları nelerdir? Detaylar için sayfamızın alt kısmına göz atın...

Mangaldan arta kalan kömürler nasıl değerlendirilir?İLİŞKİLİ HABERMangaldan arta kalan kömürler nasıl değerlendirilir?

Ateş yakmanın püf noktaları nelerdir?

Ateş yakmanın püf noktaları nelerdir?

ATEŞ YAKMAK İÇİN YÖNTEMLER;

- Kav alev aldıktan sonra küçük dal parçalan ve kuru yapraklardan oluşan malzemelerin tutuşmasını sağlayın.

Piknik alanı -Kav mantarı

Piknik alanı -Kav mantarı

Kamp için gerekli mutfak malzemeleri nelerdir? Kamp için gerekli mutfak malzemeleri listesi...İLİŞKİLİ HABERKamp için gerekli mutfak malzemeleri nelerdir? Kamp için gerekli mutfak malzemeleri listesi...

Kav mantarı, ormanlarda sıklıkla rastlanan çabuk tutuşabilen bir mantar cinsidir. Bu nedenle kav mantarını tercih edebilirsiniz.

- Çalı malzemeleri tutuştuktan sonra ateşi güçlendirmek için ateşe orta kalınlıkta sopalar atın.

- Esas yanacak malzeme ise oldukça büyük olan kolayca kırılabilen dallardır. Etrafta kolayca kırılabilen dal arayışına girmek yerine piknik alanına hazırlıklı gelmeniz size vakit kazandıracaktır.

Mangal yakmanın püf noktaları

Mangal yakmanın püf noktaları

- Yaktığınız ateşi bütün gece kullanmak için  büyük kütükler bulup yakmanız gerekir. (Ateş söndükten sonra bile kütük yanmaya devam etmeli)

Uyarı: Orman yangınlarının önüne geçmek için ateş yaktığınız bölgenin özelliklerine dikkat edin. Bitki örtüsünün kuru olduğu mekanlarda ateş yakmayın. Rüzgarlı yerlerde kontrolünüz dışı büyük ateşler yakmayın. Ayrıca sarkmış dalların altında ateş yakmamaya dikkat edin.

mangal yakmanın püf noktaları

mangal yakmanın püf noktaları

Püf noktası: Ateş yakma anında çıraya ihtiyaç duyuyorsanız, bir avuç şekeri ateşin üzerine attığınızda çıra görevi gördüğüne tanık olacaksınız.

BİR YORUM YAPIN 2

zafer gülten 1 yıl önce

durumun olup mangalda pişirecek birşey alabilmeye gücün yetiyorsa yakmayı düşünme-----gerekirse iki odunu sürterek,bir taş parçasınnı yine taşa vurup kuvılcım çıkararak bile yakılabilir. mühim olan mangalda pişireceğin şeyi alabilmen.

Serdar 2 yıl önce

çakmak lazım deyinde tamam olsun.