Kaliteli çikolata nasıl anlaşılır?

Çikolata, vücuda mutluluk hormonu salgılayan bir lezzettir. Çikolatanın kaliteli olup olmadığını bir kaç pratik bilgi sayesinde anlayabilirsiniz. "Yasemin.com" olarak kaliteli çikolatanın nasıl anlaşıldığını sizler için derledik. İşte kaliteli çikolata seçmenin püf noktaları...

Dünya üzerinde bir çok çeşit çikolata bulunmaktadır. Bu kadar çok çeşidin arasında doğru bir seçim yapabilmeniz için "Yasemin.com" ekibi olarak kaliteli çikolatanın nasıl olduğunu sizler için araştırdık.

İşte, kalite bir çikolatayı anlamanız için bilmeniz gerekenler...

- Çikolatanın görüntüsü parlak olmasına dikkat ediniz. Üzerinde leke, çizik olmamasına gerekmektedir. ( Tasarımının kaliteli yapıldığına işarettir)

- Eğer kaliteli bir çikolata tadı istiyorsanız, kokusunu almadığınız çikolatanın tazeliğinin ve kalitesinin iyi olmadığını anlayabilirsiniz.

Sütlü çikolata açık parlak kahverengi olmalıdır. Beyaz çikolata ise başak sarısına çalan parlak bej renginde tercih edilmelidir.

- Kaliteli bitter çikolataların rengi neredeyse kırmızıya dönük koyu kahverengi bir renk olmalıdır.

Çikolatanın üzerinde renk değişiklikleri varsa,(koyuluk ve açıklık gibi) fazla sıcakta kaldığından deforme olmuş demektir.

- Kaliteli bir çikolatayı anlamanın en pratik yöntemi ise çikolatayı kırdığınızda etrafa kırıntı bırakmadan kırılmasıdır.

Kaliteli bir çikolata ağızda yağ tadını hissettirmemelidir. Yağlı bir tat alıyorsanız kakao yağına ilave başka katkı yağların kullanıldığına işaret olabilir.

Püf Noktası: Burnunuzu elinizle kapatıp ağzınıza biraz çikolata atınız. Çikolatanızı emerek bitirdikten sonra burnunuzu açınız. Ağzınızdan derin bir nefes alıp burnunuzdan veriniz. Gerçek çikolatanın kokusunu alacak ve ağzınızda ilginç bir tat bırakacaksınız.

2018-19 Maskülen ev dekorasyonu

İLİŞKİLİ HABER

2018-19 Maskülen ev dekorasyonu
Nişan ve nikah bohçası nasıl hazırlanır?

İLİŞKİLİ HABER

Nişan ve nikah bohçası nasıl hazırlanır?
Paranın sahte olduğu nasıl anlaşılır?

İLİŞKİLİ HABER

Paranın sahte olduğu nasıl anlaşılır?
Daralan giysiler nasıl genişletilir?

İLİŞKİLİ HABER

Daralan giysiler nasıl genişletilir?

BİR YORUM YAPIN 0