Çam yapışkanı nasıl çıkar?

Çam ağaçları oksijen kaynağı olan muhteşem bitkilerdir. Çam reçinesi adı verilen zorlu lekelere maruz kalabilir. "Yasemin.com" olarak sizlere çam ağacı reçinesinin nasıl çıkacağının pratik bilgisini vereceğiz.

Çam ağaçlarına özel damlayan çam reçineleri bazen günlük hayatta baş edilmekte zorlanan bir durum olabiliyor. "Yasemin.com" olarak sizlere çam ağacı reçinesinin nasıl çıkacağının pratik yöntemlerini derledik.

İşte, çam yapışkanını çıkarma yöntemleri...

- Çam yapışkanı giysinize yapıştığı zaman, yapışkan donduktan sonra metal bir bıçak yardımı veya metal keskin uçlu bir alet ile kazıyınız. Ardından kalan izleri ise el dezenfektanı kullanarak izlerin üzerine sürüp geçirebilirsiniz.

- Halının üzerine yapışmış çam yapışkanı izini geçirmek için aynı şekilde  el dezenfektanı kullanınız. Ve bulaşık deterjanı izin üzerine dökünüz. Biraz beklettikten sonra o bölgeyi yıkayınız.

- Çam yapışkanı saça yapıştığında yapmamız gereken, saçımıza fıstık ezmesi veya mayonez sürünüz ve ince uçlu bir tarak ile tarayınız. Saçınız eskisi gibi olacaktır.

- Arabanızın kaportasına veya bazı malzemelerin üzerine yapışan cam yapışkanını yüzeyden çıkarmak için üzerine buz koyarak yapışkanın donmasını sağlayınız. Daha sonra WD-40( yağ kırıcı) satın alınız ve izin üzerine sıkınız.

- WD-40 yoksa eğer benzin ile de izleri geçirebilirsiniz. Ahşap ve benzeri malzemeler için karbonat ve su ile hazırlayacağınız karışım ile olumlu sonuç alırken, deri ve benzeri yapılar için ise üzerine zeytinyağı döküp ovalayarak bu izlerden kurtulabilirsiniz.

Nişan ve nikah bohçası nasıl hazırlanır?

İLİŞKİLİ HABER

Nişan ve nikah bohçası nasıl hazırlanır?
2019 Elegant mobilya takımları

İLİŞKİLİ HABER

2019 Elegant mobilya takımları
Evde doğal çamaşır yumuşatıcı nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Evde doğal çamaşır yumuşatıcı nasıl yapılır?

BİR YORUM YAPIN 3

natali 2 yıl önce

kızımın sacına çok miktarda reçine akmış kesecektik bir internetden bakayım dedim mayonezle saniyeler icinde temizlendi o da biz de cok rahatladik Allah razı olsun

Reyhan 3 yıl önce

Saçıma çam reçinesi bulaşmıştı eve gidince burada dediklerini gibi mayonezle işi hallettim

Toplam 1 beğeni

Sila 4 yıl önce

Ben elimi kastediyom

Toplam 4 beğeni