Daralan giysiler nasıl genişletilir?

Günlük hayatta giysilerin daralması, küçülmesi durumu bir sorun olarak karşınıza çıkabilir. "Yasemin.com" olarak daralan giysilerin nasıl genişletileceğine dair püf noktaları sizlerle paylaşacağız.

Bazı giysilerin yapısından veya yıkama koşullarına uyulmamasından dolayı boyutunda çekme yaşanabilir. "Yasemin.com" olarak daralan giysilerin nasıl genişletileceğine dair püf noktaları sizlerin ilgisine sunuyoruz.

İşte, daralan giysileri genişletilmesindeki püf noktalar...

Saç kremini bir kaba ılık suyun içine ekleyiniz ve giysileri 20 dakika boyunca içinde bekletiniz. Elinizle normal boyuta gelene kadar esnetiniz. Ve suyunu sıkmadan asınız ve tamamen kurutunuz. Kazakları esnetmek için sirke ekleyerek bu işlemi uygulayınız.

- Çamaşır yumuşatıcısını ılık suya ekleyiniz. Çekmiş kıyafetlerinizi bu suya 24 saat beklettikten sonra durulayınız. Suyunu sıkmadan güneşin altında kurutunuz.

- Karbonatı bir veya yarım litre  suya ekleyiniz ve çözülmesi için bekleyiniz. Giysiyi yavaşça suyun içerisinde esnetiniz ve bir saat içerisinde bekletiniz. Daha sonra bir veya yarım litre beyaz sirke ekleyerek yıkayınız ve durulayınız. Sıkmadan asıp kurutunuz.

Bir leğenin dörtte birine ılık su koyunuz. Bebek şampuanı ve saç kremi ekleyiniz. (bebek şampuanı yerine beyaz sirke de olabilir). Kıyafetleri 12 saat bu karışımın içinde bekletiniz ve esnetme hareketlerini yapınız. Suyunu hafif sıkarak kurumaya bırakınız.

Püf nokta: Giysiler çok sert olursa buharlı ütü ile nemlendirerek yumuşaklık kazandırabilirsiniz.

Kaliteli çikolata nasıl anlaşılır?

İLİŞKİLİ HABER

Kaliteli çikolata nasıl anlaşılır?
Evde doğal çamaşır yumuşatıcı nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Evde doğal çamaşır yumuşatıcı nasıl yapılır?
Paranın sahte olduğu nasıl anlaşılır?

İLİŞKİLİ HABER

Paranın sahte olduğu nasıl anlaşılır?

BİR YORUM YAPIN 2

Didar su 3 yıl önce

Iyimiş

Berry 2 yıl önce

Oldu mu