Zeytinin çekirdeği nasıl çıkarılır?

Zeytin çekirdeklerini kolay yolla çıkarıp zeytin ezmesi olarak kullanmak, hamur işi içerisine koymak veya süsleme gibi benzeri durumlarda çekirdeğini hijyenik bir yolla nasıl çıkarmanız gerektiğine dair bilgileri sizler için paylaşıyoruz. Peki, zeytinin çekirdeği nasıl çıkarılır? İşte, pratik zeytin çekirdeğini çıkarma yöntemleri...

Zeytin oldukça faydalı bir besin olup sofraların vazgeçilmezi haline gelmiştir. Zeytinin çekirdeklerini çıkarmanız gereken durumlarda ağzınızı kullanmadan çekirdeğini kolaylıkla çıkartabilmeniz için yapmanız gereken yöntemleri sizler için sıralıyoruz. Zeytinin acısı nasıl giderilir? Kaliteli zeytin nasıl seçilir? sorusu yanıtının ayrıntılarını okumak için haberin içeriğine göz atabilirsiniz...Peki, zeytinin çekirdeği nasıl çıkarılır? İşte, pratik zeytin çekirdeğini çıkarma yöntemleri...

Zeytin çekirdeği nasıl çıkarılır?

Zeytin çekirdeği nasıl çıkarılır?

ZEYTİN ÇEKİRDEĞİ NASIL ÇIKARILIR?

- Geniş bir bıçak elde ediniz. (orta boy kasap bıçağı olabilir) Bıçağı zeytinin üzerine koyunuz ve kuvvetli bir şekilde bıçağın üzerine vurunuz. Yumuşayan zeytinin çekirdeğinin yuvasından kolaylıkla çıktığına şahit olacaksınız.

- Bir huni yardımı ile rahatlıkla zeytini çıkarabilirsiniz. Huniyi suyun aktığı kısım başa gelecek şekilde koyunuz. Delikten zeytinleri geçirmeye başlayınız. Böylece çekirdeklerin deliğin içerisinden aşağı düşmesini ve zeytin et kısmının elinizde kalmasını sağlayabilirsiniz.

- Zeytin içi çıkarmaya özel makinelerinden satın alabilir ve kullanma talimatlarını dikkatlice okuyarak zeytinin çekirdeğini rahatlıkla çıkarabilirsiniz.

Zeytin çekirdeği çıkarma makinesi

Zeytin çekirdeği çıkarma makinesi

- Çengelli iğnenin ucunu zeytinin sap kısmından içeri doğru iterek çekirdeği kavrayıp sıkınız. Çekirdek kolaylıkla elinize gelecektir.

Zeytin çekirdeği çıkarmanın yöntemi

Zeytin çekirdeği çıkarmanın yöntemi

Buzdolabının fazla elektrik harcamaması için ne yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Buzdolabının fazla elektrik harcamaması için ne yapılır?

BİR YORUM YAPIN 0