En kolay kurdele nakışı nasıl yapılır? En güzel kurdele nakışı örnekleri 2020

Çeyiz bohçanıza ekleyebileceğiniz yıllardır annelerimizin ananelerimizin yaptığı ve şimdilerde merak edilen aynı zamanda yapımı biraz ince işçilik isteyen ancak görünüşü oldukça şık kurdele nakışının yapılışını ve yeni sezon modellerini mercek altına aldık. Bohçanızın en güzel ve en nadide parçalarından biri olacak kurdele nakışının yapımı haberimizin detaylarında...

Kurdele nakışı; çeşitli incelikte, saten kurdelalar ve özel iğneler ile yapılan, çok göz dolduran bir işleme tekniğidir. Etamin ya da uygun kumaş üzerine uygulanarak birbirinden zarif modeller ortaya çıkarılan kurdele nakışı, çeyiz hazırlayanların son yıllarda en popüler arayışlara girdikleri bir yöntemdir. Kesme katlama yöntemleri ile kullanılan organze ve ipek kurdelalar ile de yapılabilen kurdele nakışı, evde rahatlıkla yapabileceğiniz bir nakış türüdür. Ayrıca çok az araç gereç gerektiği için maddi yönden çok masraflı bir nakış türü de değildir. Çok keyifli ve eğlenceli bir uğraş rengarenk kurdela ile harika havlular,bohçalar,seccadeler ve daha birçok şey yapabilirsiniz. Gerekli olan malzemeler bir adet kasnak vidalı olan kasnakları tercih edin çok rahat ve pratik oluyor.

Çok fazla araç gerektirmeden yapılabilen kurdele nakışı; birbirinden güzel, pırıl pırıl,ipek yada organze kurdelalarla yapılan çiçek motifleri, iğnenin ve kurdelanın geçtiği her türlü zemine uygulana bilmektedir. 

KURDELE NAKIŞI NASIL YAPILIR?

Kurdele nakışı yöntemiyle sehpa örtüleri, havlu kenarları, yatak odası takımları hatta söz tepsinizi de süsleyebilirsiniz.İlk olarak havlu ile kurdele nakışı yapmaya başlayabilirsiniz. Bunun için de bir adet havlu alın. Gerekli olan kurdelalar yapacağınız modelin renklerine göre ayarlayın. Bir adet iğne ve makas yeterli olacak.

YENİ SEZON KURDELE NAKIŞI MODELLERİ 2020

Duvak seçerken nelere dikkat edilir?

İLİŞKİLİ HABER

Duvak seçerken nelere dikkat edilir?
Antalya'da nerelere gidilir? Antalya'da gezilecek yerler

İLİŞKİLİ HABER

Antalya'da nerelere gidilir? Antalya'da gezilecek yerler
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0