Kırmızı renk burgu örgüsü nasıl yapılır?

Geçmişten bu zamana kadar dayanan büyüklerin el emeği olan burgu örgüler hala daha sevilerek kullanılıyor. Çeyiz tasarımcılarımız tarafından burgu örgünün yapımını ve modellerini sizlerle paylaşıyor olacağız.

Görünüşte oldukça zor olan örgü modellerinden biri olan burgu örgüsü, "Yasemin.com" birkaç pratik dikiş yöntemi ile sizlere kolaylık sağlıyoruz.

Burgu örgü yapımı ve modelleri:

Şişe 18 adet ilmek çekiniz. 1. sırada ilk baştan 5 tane ilmeği ters örgü olarak yapınız. Sonra burgu örgü yapacağımız bölme için 8 ilmek düz örgü örünüz. Kalan 5 ilmek için yeniden ters örgü örünüz. 2. sırada örgünün arka bölümü için ilk ilmek örmeden alınız ve diğer ilmeklerin görünüşü nasılsa aynı şekilde örünüz. (ters ilmekleri ters düz ilmekleri düz )

 3. sırada ise yeniden ilk ilmeği örmeden alınız. Daha sonra beraberinde 4 ilmeği ters örünüz. 8 ilmek düz 5 ilmek ters örünüz. 4. sıra ikinci sıranın örme işlemi ile aynısı uygulayınız. 5. ve 6. sırada üçüncü ve dördüncü sırada yaptığınız örme işlemini uygulayınız. 7. sırada ilk ilmek örmeden alınız baştaki 5 ilmeği ters örünüz. Kıvrım yerine gelindiğinde 8 ilmekten ilk dört ilmek atlatıp bir sonraki dördü şişe geçiriniz. 8 ilmeği de diğer şişten çıkarınız ve bir önceki şişe  geçirilmeyen ilk 4 ilmeği bu şişe geçiriniz. Daha sonra yeniden 8 ilmek düz 5 ilmek ters örünüz. 8. sırada ikinci sıradaki örgü işlemini uygulayınız. Sonra birinci ve ikinci sıraları tekrar ederek istediğiniz ölçüde olacak şekilde örme işlemine devam ediniz.

Püf Nokta: 7.sırada burgu modeli belirdiğinden daha sonraki sıraları hep başa alıp örme işlemine devamlılığı sağlayınız.

BURGU ÖRGÜ MODELLERİ:

Dekoratif çamaşır düzenleme fikirleri

İLİŞKİLİ HABER

Dekoratif çamaşır düzenleme fikirleri
Esmer şeker yapmanın pratik yolları nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Esmer şeker yapmanın pratik yolları nelerdir?
Sallanan sandalye dekorasyonu

İLİŞKİLİ HABER

Sallanan sandalye dekorasyonu
Ponponlu bere ve atkı nasıl yapılır? Pratik yapımları

İLİŞKİLİ HABER

Ponponlu bere ve atkı nasıl yapılır? Pratik yapımları

BİR YORUM YAPIN 0