Zeytinyağının asidi nasıl çıkarılır?

Zeytinyağının belirli bir şekli yoktur. Zeytinyağı yapımında zeytinin; türüne ve sıkımına göre şeklinde değişikler görülür. Uzmanlarımızın tavsiyesine göre zeytinyağının asidinin nasıl çıkarılacağını sizlerle paylaşıyoruz.

Zeytinyağ, molekül içerisindeki doymuş ve doymamış yağları oluşturduğundan zeytinyağının asidinin çıkarılması daha sağlıklı bir tercihtir. " Yasemin.com" olarak zeytinyağının asidinin nasıl çıkarılacağını sizlere aktarıyoruz.

Peki, zeytinyağının asidi nasıl çıkarılır?

- Pamuk yağını zeytinyağına ilave ediniz. Zeytinyağı asidinin değeri yüksekse belirli olan miktarda pamuk yağı ilave ediniz. Çünkü pamuk yağı içinde asidin zerresi yoktur. Bu nedenle eğer pamuk yağı eklerseniz zeytinyağının asidini düşürebilirsiniz.

- Zeytinyağı asini çıkarmak isterseniz bir kaba koyunuz. Bir tencerenin içine zeytinyağını koyduğunuz kabın yarısını su  ile doldurunuz. İçinde zeytinyağının bulunduğu kabı tencerenin içine koyup 8 dakika boyunca benmari usulünde kaynatınız.

- Zeytinyağını yeterince ısıttıktan sonra litresine göre bir veya iki dilim ekmek atınız. Ekmek zeytinyağının içerisindeki asidi alma özelliği nedeniyle zeytinyağının asidinde azalma olacaktır.

- Zeytinyağının içerisine defne yaprağı koyunuz. Defne yaprağı da zeytinyağının kıvamını dengede tutmak için ideal bir seçenek olabilir.

Boyası çıkan mobilyalar için ne yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Boyası çıkan mobilyalar için ne yapılır?
Bel çantası nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Bel çantası nasıl yapılır?
Halıdan saç boyasını temizlemenin yolları

İLİŞKİLİ HABER

Halıdan saç boyasını temizlemenin yolları
Soğan pratik yolla nasıl soyulur?

İLİŞKİLİ HABER

Soğan pratik yolla nasıl soyulur?

BİR YORUM YAPIN 13

Esma 1 yıl önce

kesinlikle pamuk yağı kilo aldırır diğer bir yöntem limon dilimleri ve kaya tuzu koyun şimdi 25 litre aldım aşırı kekre yani acı mutan vana istedim

Hsyn tkt 2 yıl önce

Herkese selam yağın bulunduğu şişenin veya bidonun kapağını açıp temiz bir tülle kapatın ve bir kaç hafta öyle dursun yağın asiti azalacaktır

Toplam 3 beğeni

Hasan 5 yıl önce

Bir gıda mühendisi olarak bilimsellikten uzak insan sağlığına olumsuz etkilere neden olacak bu uygulamalardan uzak durmanızı tavsiye ediyorum.

Toplam 27 beğeni

Hasan 2 yıl önce

Ne yapmalıyız bilginiz varmı benim zytin yağım 0.20 asit çıkmış ne yapmam gerekiyor

Toplam 0 Beğeni

Necla bekmez 2 yıl önce

Köy zeytinyağı kullanıyorum. Bu sene aldığım yağda acılık çok bariz. Sıcakta da soğukta da rahatsız edici. Acılığı nasıl giderebilirim.

Toplam 1 Beğeni

Hülya 4 yıl önce

Peki asit oranını nasıl gidermeliyiz

Toplam 4 Beğeni

Fatma 4 yıl önce

Peki ne önerirsiniz

Toplam 2 Beğeni

Hacı 5 yıl önce

Pamukta kullanılan kimyasalların fazlalığından dolayı sakın pamuk yağına yaklaşmayın, yaşasın zeytin yağı asitleri

Toplam 12 beğeni

Mustafa Seç 5 yıl önce

Z.yağı konusu nazik bir konudur Yemeklik evsafı olan z.yağı,filitrasyondan sonra kullanılabilen sınıftandır Birde yüksek asitli olup,rafine edilerek kullanılan z.yağı vardır ki,buda ayrıd8r öncekine sızma,natürel gibi isimler verilirken,rafine edilerek kullanılana da riviyera denir.Öyle basit usullerle asit düşürülemez.Şayet kisinin dediğini,yani içine pamuk yağını koyarsanız TAHŞİŞ'e girer ve suç işlersiniz..

Toplam 13 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun