En kolay örgü stili: Pratik çapraz baklava örgü yapımı

Kış aylarında en çok yapılan hobiler arasında yer alan örgü örmede birbirinden farklı modeller hızla artmaya devam ediyor. Şimdi de sizlere genellikle kazaklarda ve atkılarda kullanılan çapraz baklava örgüsünün yapımı anlattık.

Şiş ile örgü örenler için muhteşem bir örneğimiz var. Bebek yelekleri, kazaklar, atkılar örgülerinizde yeni bir örgü tekniği kullanmak istiyorsanız çapraz baklava örgü modelini tercih edebilirsiniz. Yapımı örgü örmeyi bilenler için oldukça kolay olan çapraz baklava, görünüşü ile hazır alınanlara taş çıkarak türden. Peki nasıl yapılıyor? İşte adım adım yapılışı...

En kolay ponpon nasıl yapılır? Evde kolayca örgü ponponu yapımı...İLİŞKİLİ HABEREn kolay ponpon nasıl yapılır? Evde kolayca örgü ponponu yapımı...

 Pratik çapraz baklava örgü yapımı

Pratik çapraz baklava örgü yapımı

PRATİK ÇAPRAZ BAKLAVA ÖRGÜ YAPIMI

  • Baklava desenine benzediği için verilen çapraz baklava örgü modeli, sağ ve sola yatan baklavalar şeklinde başlıyor. Yani birinci baklava biterken, diğer baklava başlıyor. Oldukça hoş görünen bu örgünün her bir baklavası 6 çubuk 12 ilmekten oluşuyor.
  • Orta kalınlıkta bir ip ve 4.5 numara şiş kullanılmıştır. Daha ince bir şiş kullanacaksanız, baklavaları 9 çubuğa ve baklavalar ise 18 ilmekten yapılmaktadır

baklava örgü

baklava örgü

  • Yukarıda görülen bu örnek ise 12 ve katları ve 2’şer ilmekte kenar ilmeği olarak kurulan bir modeldir. 4,5 numara şiş ile örülmüştür.
  • En alt kısma 12 ilmek bir ters bir düz 6 kat taban oluşturun. Buna lastik kısmı deniliyor. Daha sonra ilmeklerin bitimindeki kenar ilmeği diğer şişe geçirdikten sonra iki ilmek dersten alıp şişten çıkarmadan aradan geçirerek örün. Bu adım baklava desenini sağa yatırmaktır. Aynı şekilde o sıraya bu işlemi yapmaya devam edin. (Önce ikisini beraber sonra öndeki ilmeği)
  • Daha sonraki adımda 5 tane sağa yapıp, 5 tane sola kayması için tersten yapın. Aynı şekilde devam ederek örgüyü tamamlayabilirsiniz.

İŞTE BAKLAVA ÖRNEĞİ;

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0