Araba camlarının buzlanması nasıl önlenir?

Kış aylarında en çok can sıkan bir durum şüphesiz arabaların buzlanan camlarıdır. Sabahları işe geç kalma pahasına da olsa camları temizlemek yoğun uğraş verdirir. Bu nedenle sizler için derlediğimiz araba camlarının buzlanmasına karşı pratik önerileri sizlerle paylaşıyoruz.

Araba camlarında oluşan buzların temizlenmesi sabahları oldukça fazla vakit alabilir. Ancak iyi görüş mesafesine sahip olunması için buzların temizlenmesi trafiğe çıkılmadan yapılması gereken önemli bir ihtiyaçtır. Peki; zaman almadan pratik yoldan buzlanan camların nasıl tekrar eski haline getirebilirsiniz?  "Yasemin.com" olarak araba camlarının buzlanmasına karşı pratik çözüm yollarını sizlere sunuyoruz. 

Araba camlarının buzlanmasını önleme yolları:

- Üzerine ılık  su (kaynar su yerine oda sıcaklığındaki su) dökerseniz arabanın bütün buzlarını eritmiş olur ve buzları arıtma işlemini gerçekleştirmiş olacaksınız.

- Buz çözücü spreylerden satın alarak buzlanmış olan bölgelerin üzerine sıkınız. Ve tüm buzların eridiğine şahit olabilirsiniz.

- Elma sirkesi oldukça güçlü bir madde olduğundan bir şişenin içerisine sirke koyunuz su ile karıştırınız ve arabanın üzerine dökünüz kısa bir süre sonra buzlar çatlayacaktır.

- Bir poşetin içerisine tuz koyunuz . Ve arabanın üzerindeki buzlanmış yerlere serpiştiriniz. Tuzun buzu eritme etkisiyle buzların kırıldığını ve kolayca erimeye başladığını göreceksiniz.

- Bir şişe limon kolonyasını buzlanan yerlerin üzerine kuvvetlice sıkınız. Kolonyanın içeriğindeki asit buzları eritecek kısa zamanda size güzel bir görüş mesafesi oluşturacaktır.

- Antifrizle su karıştırınız ve buz bölgesinin üzerine sıkınız. Buzlar antifrizin etkisine dayanamayıp çatlayıp erimeye başlayacaktır.

Elde ponpon en basit nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Elde ponpon en basit nasıl yapılır?
Dekoratif çeyiz sandığı modelleri

İLİŞKİLİ HABER

Dekoratif çeyiz sandığı modelleri
Kış detoksu yapmanın püf noktaları

İLİŞKİLİ HABER

Kış detoksu yapmanın püf noktaları
Eski gazeteden neler yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Eski gazeteden neler yapılır?

BİR YORUM YAPIN 10

Burhanettin Umaç 5 yıl önce

Emek verenlere teşekkür ederim.

Emre 5 yıl önce

Kolonya da asit değil alkol bulunur.

Emre 5 yıl önce

Benden size tavsiye. Büyük boy siyah çöp posetini ortadan kesip akşamdan cama komple serin. Silecek ile de sıkıştırın. Uçmasın. sabah tertemiz. Oh mis.

Toplam 4 beğeni

Driver 4 yıl önce

Sakin oyle bir sey yapmayin yogun buzlanma varsa poset cama yapisir ayiramazsiniz.

Toplam 0 Beğeni

Vatandaş 5 yıl önce

Akşamdan camlara karton koyverin arkadaş üşenmeyin, işin bitince at bagaja...

Toplam 3 beğeni

ottomans 5 yıl önce

Civi civiyi soker bosuna dememisler on cama soguk su dok heeeepsi kalip gibi yere dusuyor buzlarin

Toplam 3 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun