Ayakkabının su geçirmemesi için ne yapılmalı? Ayakkabı içi nasıl sıcak tutulur?

Kışın gelmesiyle el, ayak ,burun gibi vücudun belirli yerleri donmaya başlar. Bu yerleri soğuktan korumak için bazı yöntemler geliştirilebilir. Eller için kullanılan termal eldivenler, ayaklar için termal çoraplar...Peki, yağmur yağdığı zaman veya ayakkabınızla suya bastığınızda, ayakkabınızın su geçirmesini önlemek için ne yapılmalı? İşte, ayakkabının içini sıcak tutmak için yapılması gerekenler...

Soğuk havalarda vücudu sıcak tutmak sanıldığı kadar kolay olmayabiliyor. Kansızlıkla baş edemeyen bünyeler zayıf düşmesi nedeniyle kolay kolay ısınamıyor bu yüzden bağışıklık sisteminin aksamasına neden oluyor. Sağlam yapılı ayakkabılar, her ne kadar sağlam ve konforlu olsa da, ayakların üşümesine engel olamayabiliyor. Kışın oldukça fazla ısınma problemi yaşanılan ayakkabılar için bazı pratik ısınma yöntemleri hazırladık. Ayakkabının su geçirmesi nasıl önlenir? Ayakkabı içini sıcak tutmak için hangi yöntemler uygulanmalıdır?  İşte, belli başlı yöntemler...

Kışın ayakkabıların içi nasıl sıcak tutulur

Kışın ayakkabıların içi nasıl sıcak tutulur

AYAKKABININ SU GEÇİRMEMESİ İÇİN YAPILACAK YÖNTEM;

Özellikle spor veya benzeri yapılı ayakkabılarda, mum sürme yöntemi oldukça basit bir yöntemdir. Hafifçe erittiğiniz mumu, ayakkabının su alacağını tahmin ettiğiniz bölgesine sürünüz. Daha sonra bu bölgeyi saç kurutma makinesi ile kurutunuz. Bu işlemle ayakkabınızın içinin su geçirmediğini fark edeceksiniz.

Ayakkabının su geçirmemesi için ne yapılmalı

Ayakkabının su geçirmemesi için ne yapılmalı

KIŞIN AYAKKABININ İÇİ NASIL SICAK TUTULUR?

- Ayakkabı içerisine mikrofiber kumaş parçası yerleştirebilirsiniz. Mikrofiber yapılı kumaşlar ısıyı hapseder. Ayakkabınızın içerisindeki ısı döngüsünü bu yöntem ile sağlayabilirsiniz.

Ayakkabı içini sıcak tutma önerileri

Ayakkabı içini sıcak tutma önerileri

- Termal çoraplarınızdan birini ikiye kesiniz. Bir parçayı bir ayakkabının içerisine diğer parçayı da diğer ayakkabının içerisine yün ayakkabı tabanlığı gibi yerleştiriniz. Ayağınızı sıcak tutmanız için ekstra bir çözüm olacaktır. Normal kalınlıktaki çorabınız ile giyebilirsiniz.

Ayakkabı içi nasıl sıcak tutulur

Ayakkabı içi nasıl sıcak tutulur

- Ayakkabınızın tabanlığını ayakkabının içerisinden çıkartınız. Alüminyum folyo ile kaplayınız. Veya Alüminyum güneşliği de ayakkabınızın kalıbına uygun keserek yapıştırabilirsiniz. Böylelikle ayakkabınızın içi sıcacık olacaktır.

- Ayakkabınızın içerisine mentollü kremlerden sürebilirsiniz. Ancak kürk veya süet tabanlı olmasına özen gösteriniz. Mentolün yakma özelliği olduğundan ayakkabının içerisini sıcak tutacaktır.

- Ayakkabınızın alt tabanına sıcaklık veren bantlardan yapıştırabilirsiniz. belli bir süre ayağınız sıcak kalmaya alışacaktır.Bu bantları eczanelerden veya alışveriş merkezlerden bulabilirsiniz.

Domates kabuğu kolayca nasıl soyulur?

İLİŞKİLİ HABER

Domates kabuğu kolayca nasıl soyulur?
En trend mont modelleri 2020

İLİŞKİLİ HABER

En trend mont modelleri 2020
Erzincan'da nerelere gidilir? Erzincan'da ne yenir?

İLİŞKİLİ HABER

Erzincan'da nerelere gidilir? Erzincan'da ne yenir?

BİR YORUM YAPIN 1

Barış 5 yıl önce

Şu soğuk havalarda en çok ihtiyacımız olan da bu teşekürler yasemin.com

Toplam 2 beğeni