Eski gazeteden neler yapılır?

Her gün alınan gazeteler bir köşede saklı olarak duruyor ve buna bir çözüm arıyorsanız eski gazeteleri geri dönüşüm olarak değerlendirmeniz oldukça mümkün. Peki, bir köşede duran eski gazeteler için yapılacak en ideal pratik yöntemler nelerdir?

Günlük hayatınızda okuduktan sonra bir kenara kaldırdığınız gazete parçaları daha sonraki zamanlar için bir çok farklı yerde değerlendirilebilir. Hem işinize yarar sağlayacak  hem de yerinizin açılmasına yarar sağlamış olacaksınız. Gazete parçalarının kullanılabileceği bir çok alan mevcuttur. Peki eski gazeteleri hangi alanlar kullanabilirsiniz? İçerik için haberimizin detaylarına bakabilirsiniz.

Eski gazeteler için kullanım alanları:

- Valizinizi hazırlarken kırılacak herhangi bir eşyalarınız varsa onları gazete parçalarına sarınız. Bu sayede eşyalarınızı korumuş olabilirsiniz.

- Saçınızı, ayakkabınızı veya duvarınızı boyarken zemine serebilirsiniz. Böylelikle ortalığı kirletmemiş olacaksınız.

- Ayakkabıların içerisine sıkıştırarak kalıp görevi uygulayabilirsiniz. Ayakkabıların şeklinin bozulmamasında yarar sağlayacaktır.

- Arabaların iç mekanına ayakkabı konan yerlerine serebilirsiniz. Her gün düzenli olarak temizlediğiniz taktirde arabanızın içi oldukça temiz gözükecektir.

- Her hangi bir kafes hayvanı besliyorsanız kafesin içerisine gazete seriniz. Kalın olmasına özen gösteriniz. Su döküldüğü veya ıslandığı taktirde çabuk yırtılmaya neden olabilir. Koku ve sineklenme yapmaması için gün aşırı gazeteleri yenileri ile değiştiriniz.

- Gazete kağıdı en ideal cam ve ayna temizleyicisi olarak bilinir. Cam sil deterjanını camın veya aynanın üzerine sıkınız. Daha sonra gazete kağıdı ile kurulayınız.

- Ateş yakmak için gazete parçalarını kullanabilirsiniz. En ideal yanıcı madde olan gazete sayesinde hem ısınabilir hem de mangal keyfinin tadını çıkarabilirsiniz.

- Gazete parçaları ile çeşitli el sanatları yapabilir evinizde süsleme eşyası veya aksesuar olarak kullanabilirsiniz.

Araba camlarının buzlanması nasıl önlenir?

İLİŞKİLİ HABER

Araba camlarının buzlanması nasıl önlenir?
Ev dekorasyonunda tuğla duvarı için öneriler

İLİŞKİLİ HABER

Ev dekorasyonunda tuğla duvarı için öneriler

BİR YORUM YAPIN 1

WAN'LY ESMA 5 yıl önce

Evde çözdüğüm denemelerden de yapabilirim.