Haşlanmış yumurta nasıl saklanmalı? İdeal yumurta haşlamanın püf noktaları

Kas ve kemik gelişimi için faydalı olan yumurta, vücudu besler ve gereken vitamini salgılar. Doğal tüketilmesi gereken yumurtaların kimyasal herhangi bir maddeye maruz kalmamasına dikkat etmeniz gerekmektedir. Peki ya muhafaza etmesi? Haşlanmış yumurtayı rengi siyaha dönmeden aynı lezzette yemek için nasıl saklamanız gerektiğini biliyor musunuz? İşte, sizlere arta kalan haşlanmış yumurtayı saklama yöntemleri...

Yumurta karma bir besin sağlaması ile vücudun ihtiyacı olan proteini ve dengeyi sağlar. Tok tutma hissi sayesinde sağlıklı kilo verdirme özelliğine de sahiptir. Yumurtanın bağışıklık sistemini güçlendirme özelliği olması nedeniyle ihtiyaç duyulan demir eksikliğini de artırma da birebir fayda sağlayan bir etkendir. Yumurtanın çeşitlerine uygun olarak haşlanması konusunda bazı püf noktalar vardır. Peki, arta kalan haşlanmış yumurta nasıl saklanır? İşte, haşlanmış yumurta hakkında bilinmesi gereken önemli ayrıntılar...

Yumurta haşlamanın püf noktaları

Yumurta haşlamanın püf noktaları

YUMURTA HAŞLAMANIN PÜF NOKTALARI

- Geniş bir cezveye kaç kişilik yapacaksanız o sayıda yumurta koyunuz. Yumurtaların üzerine bir tutam tuz ilave edebilirsiniz. (çatlamaması ve kokmaması için)

- Cezve suyunun ateşinin orta ateşte olmasına özen gösteriniz. Ve ateş ayarı ile asla oynamayınız.

- Yumurtanın rafadan olması için su kaynamaya başladığında hızlıca 100'e kadar sayınız veya 3-4 dakikalık zamanlayıcı kurunuz. Daha sonra çorba kaşığı ile yumurtaları suyun içerisinden alınız.

- Yumurtaların orta kıvamda olması için ise 5-6 dakika kadar kaynatınız. Ve çok fazla bekletmeden yumurtaları çorba kaşığı ile alınız.

- Kaynamış yumurta için istediğiniz süreye kadar kaynatınız. Çok pişmiş olması için yumurta ne kadar uzun süre kaynarsa kıvamı o kadar pişmiş olacaktır.

Haşlanmış yumurta nasıl saklanmalı

Haşlanmış yumurta nasıl saklanmalı

HAŞLANMIŞ YUMURTA NASIL MUHAFAZA EDİLİR?

Haşladığınız yumurtaları dışı kabuklu olacak şekilde çıkarın ve buz dolu bir kabın içerisine yerleştiriniz. Soğuduktan sonra kağıt havluyla temizleyiniz. Bu sayede bakteri gelişimini önlemeye yardımcı olabilirsiniz. Buz dolu kabın içinden aldığınız yumurtayı hava almayan kapaklı bir kabın içine koyunuz. Yumurtanızı bu şekilde buzdolabında 2 gün bayatlamadan muhafaza edebilirsiniz.

2020 ev dekorasyonunda yer minderi modası

İLİŞKİLİ HABER

2020 ev dekorasyonunda yer minderi modası

BİR YORUM YAPIN 3

stefin box 5 yıl önce

albi yumurta haslama makinasi keyifle ye

Mümtaz ARIKAN 5 yıl önce

Yumurtayı 10 dakikadan fazla kaynatırsanız veya soğutmadan bekletirseniz sarısının etrafında siyah bir tabaka oluşur ve bu da yumurtanın sağlıksız hale geleceği anlamına gelir. Bunu lütfen takipçilere hatırlatın.

Toplam 3 beğeni

hayrettin çelikel 5 yıl önce

kaynamakta olan suya yumurtalar konduktan sonra sekiz dakika pişmesi (katı olması için) yeterli. gereğinden uzun süre kaynatmak yumurtanın sarısını griye dönüştürüyor.

Toplam 1 beğeni