Doğru lamba kullanımının püf noktaları

Evde doğru lamba seçimi ve ışığın doğru şekillerde kullanılması gerekli bir ihtiyaçtır. Lambalar, amacına uygun ile kullanılmadığı takdirde olumsuz sonuçlara sebebiyet verebilir. Beyaz ışık kullanırken nelere dikkat edilmelidir? Detaylar haberimizde...

Evde, iş yerlerinde kullanılan lambanın detayları çok önemlidir. Gözü yormayacak veya dikkatinizi toplayacağınız özelliklerde olması gerekir. Ancak bu tarz özellikteki ışıkları nerede ve nasıl kullanacağınızı bilmeniz gerekmektedir. Lamba yaşam kalitesini oluşturmaktadır. Evde, iş yerlerinde hangi tür lambalar kullanılmalıdır? Lambaların doğru kullanımları nelerdir? Yanıtlar için haberimizin içeriğine göz atınız.

doğru lamba kullanımı

doğru lamba kullanımı

DOĞRU LAMBA KULLANIMI NASIL OLMALIDIR?

- Yatak odasında led ışık kullanımı oldukça ideal bir seçim olacaktır. Uyku düzenini iyi sağlamanız açısından led ışık kullanımı oldukça önemlidir. Beyaz ışık kullanımı kesinlikle olmamalıdır. Beyaz ışık gözleri kamaştırdığından uykuyu kaçırma özelliği vardır.

- Salon ve oturma odalarında sarı renk kullanılmalıdır. Sıcak renk grubuna giren bu renk sakinleştirici özelliğine sahiptir. Dinlenme ihtiyacını bu renk sayesinde elde edebilirsiniz. Her alana eşit derece ışık yayılmasını sağlayacağından salon ve oturma odalarında avize kullanımına özen gösteriniz.

- Mutfakta kesinlikle beyaz ışık kullanımı olmalıdır. Mutfak titizlik ve büyük bir özen içerisinde çalışma gerektiğinden ne yaptığınızı görmeniz ve kapsamlı bir temizlik açısından önemle dikkate alınmalıdır.

- İş yerlerinde veya çalışma odalarında her zaman beyaz ışık kullanılmalıdır. Beyaz ışık soğuk renkler grubuna girer. Uyarıcı ve dikkat toplayıcı özelliği olduğundan hem uyanık olmanızı sağlayacak hem de dikkatinizi toplamanız için büyük derecede fayda sağlayacaktır.

beyaz ışık

beyaz ışık

- Banyoda beyaz ve led ışık iki seçenek bir arada kullanılmalıdır. Led ışığı duş sırasında kullanabilirsiniz. Led'in sakinleştirici özelliğinden yararlanarak duşunuzu alabilirsiniz. Banyo temizliği sırasında ise dikkatinizi toplamak için yapmanız gereken beyaz ışığı kullanmak olacaktır.

BİR YORUM YAPIN 0