Ceviz lekesi nasıl çıkar? Eldeki ceviz lekesi nasıl çıkarılır, Ceviz lekesine 7 yöntem

Sonbahar mevsiminin gelmesiyle birlikte taptaze ceviz dönemi başladı. Taze cevizlerin dış yüzeyi nedeniyle elde kararma etkisine neden olan sert bir kabuklu ceviz, içerisinde vitamin kaynağı barındıran bir besindir. Peki ele bulaşan ceviz lekesi nasıl çıkar, Bu kararmalara uygulayacağınız 7 çözüm ile sizleri baş başa bırakıyoruz.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Sağlığa faydaları saymakla bitmeyen Ceviz, kemikleri, hafızayı güçlendirirken zekayı da artırdığı kanıtlanmıştır. Ceviz, sağlıklı yağlar, lifler, vitaminler ve mineraller içerir. Cevizler, diğer yaygın sert kabuklu kuru yemişlerden, daha yüksek oranda antioksidan aktivitesine sahiptir. İç cevizin etrafını saran zarda, E vitamini, melatonin ve polifenol adı verilen bileşikler antioksidan özelliği sağladığı bilinmektedir. Ceviz, polifenol ellagitanninler açısından zengindir. Bağırsakta bulunan bazı yararlı bakteriler, bu maddeleri ürolitinler denen bileşiklere dönüştürebilir. Ürolitinler bağırsaklarınızda kolorektal kansere karşı korunmaya yardımcı olmasının bir yolu olabilecek antienflamatuar özelliklere sahip olabilir. Her gün düzenli olarak tüketilmesi gereken bu besin açık pazarda kabuklu ve kabuksuz olarak satışa sunulmaktadır. Kabuklu cevizler, kabuğunun kırılması aşamasında elde kararma lekesi bırakabilir. Elinize, giysilerinize ve halınıza bulaşan ceviz lekesi çıkarma yöntemleri nelerdir? Bu yöntemler nasıl uygulanır? Bu soruların yanıtları için sayfamızın içeriğine bakınız.

kabuklu ceviz

kabuklu ceviz

ELDEN CEVİZ LEKESİ ÇIKARMA YÖNTEMLERİ:

- Öncelik olarak yapmanız gereken akla gelen ilk yöntem, ceviz lekesi bulaşan bölgelere sirke ile suyu karıştırarak bir bezle silmenizdir. Daha sonra ellerinizi soğuk suyla yıkayınız.

- Bir avuç toprak, kil veya çamur ile ellerinizi ovuşturunuz. Daha sonra yine aynı şekilde sirke yöntemini uygulayarak ellerinizi yıkayınız.

Ceviz lekesini çıkarma yöntemleri

Ceviz lekesini çıkarma yöntemleri

- Taze olan bir limon yarıya bölünüz ve ellerinizin kararma olan yerlerine sürünüz. Ve 5 dakika kadar beklettikten sonra ellerinizi yıkayınız.

- Ellerinizin yumuşaması için ellerinizi ılık su ile yıkayınız daha sonra pamuğu ispirtoya batırınız ve ceviz lekesinin olduğu yerlere sürünüz. Daha sonra ellerinizi iyice yıkayınız.

- Yarım yemek kaşığı miktarında karbonat ile bulaşık deterjanını karıştırınız ve kullanılmayan bir diş fırçası ile lekenin olduğu yerleri temizleyiniz.

- Bir kabın içerisinde bir miktar çamaşır suyu ile bir miktar su karıştırınız. Daha sonra temiz bir bezi kabın içerisine batırınız ve elinizdeki ceviz lekesinin olduğu yerlere sürünüz. İşlemden sonra ellerinizi iyice yıkayınız.

- Diş macunu, bebek yağı gibi malzemeler de elinizdeki ceviz lekesini gidermenizde yardımcı olacaktır.

Kök sebzeler hangileridir? Kök sebzelerin faydaları nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Kök sebzeler hangileridir? Kök sebzelerin faydaları nelerdir?

BİR YORUM YAPIN 0