Halıların kayması nasıl engellenir?

Evde oldukça samimi ve hoş bir görünüm katan halılar, hangi model ve desen olursa evi dolgun göstermeye yeter. Halıların altındaki madde ve zemin yapısı nedeniyle kayganlaşması olası bir durumdur. Bu durumda yapmanız gereken yöntemleri sizlerle paylaşıyoruz.

Genellikle evlerde son trend halı kullanımı oldukça yaygındır. Yeni trend halılar ile evin eski zemin yapısı uyuşmayabilir. Bu durumda evde yürürken halının altınızdan kayıp gittiğine şahit olabilirsiniz. Kaygan halılar rahatsız bir sorun olduğu gibi görsellik açısından da oldukça göze batan bir ayrıntı olabilir. Halıların kaymaması için neler yapılabilir? Halıların kaymaması adına sabitleme işlemi nasıl uygulanır? Soruların yanıtları ve pratik çözümleri sayfamızın içeriğinde yer almaktadır.

HALILARIN KAYMASI NASIL ÖNLENİR?

- Halıların altlarına silikon yapıştırarak kaymasına engel olabilirsiniz. Halıyı ters çeviriniz ve halının köşelerine silikon sürünüz. Halınız iyice zemine yapışacak ve böylelikle kayma riskini engellemiş olacaksınız.

- Oldukça kuvvetli yapıştırıcı olan çift taraflı bantlar halının kaymaması için etkili yöntemlerden biri olabilir. Halıyı ters çeviriniz ve halının köşelerine ve merkezine bu bantlardan aynı ebatlarda monte ediniz daha sonra zemine sağlam baskı uygulayarak yapılmasını sağlayınız.

halı kaymasına çözüm

halı kaymasına çözüm

- Halı kaydırmaz olarak satılan malzemeleri hırdavatçı veya benzeri dükkanlarda bulabilirsiniz. Halının altına konulan bu plastik yapılı malzemenin halıyı kaydırmadan zemine sabitlediğini gördükten sonra istediğiniz sonuca ulaşmış olacaksınız.

Un topaklanması nasıl önlenir?

İLİŞKİLİ HABER

Un topaklanması nasıl önlenir?
Dekorasyonda kadife kullanımı

İLİŞKİLİ HABER

Dekorasyonda kadife kullanımı

BİR YORUM YAPIN 1

Rabia 3 yıl önce

Halı kaydırmax lar hiç bir işe yaramıyor kimse boşuna para verip almasın

Toplam 12 beğeni